АктуалноВластГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Пловдив тегли нов заем от 44 млн. лв. за спортна инфраструктура

Общинският съвет на Пловдив  окончателно прие предложението на кмета Здравко Димитров и екипа му за теглене на нов дългосрочен заем за спортна инфраструктура. С днешното си решение местният парламент даде зелена светлина на администрацията да тегли кредит в общ размер от 44 млн. лв. при 3% лихва за стадионите на Ботев и Локомотив, и за плувен комплекс „Младост“.

34 от съветниците гласуваха „За“ огромната инвестиция в спортна инфраструктура, 7 бяха „Против“, а шестима се въздържаха.

В рамките на дебата Здравко Димитров бе критикуван от опозицията за липса на прозрачност при харченето на парите за строителството на двата стадиона до този момент.

Според разчетите на Община Пловдив, за цялостното завършване на Колежа са необходими общо 53 млн. лв, като дори след 20-те млн. за съоръжението от новия заем ще се наложи да се търсят допълнителни над 10 млн. лв. Не е ясно откъде ще дойдат те.

Очаквайте подробности.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

  1. Града с най-простия кмет, с най-мръсния въздух, с най-голямата мръсотия и с най-големите заеми. Вече никой в България не може да ни настигне, особено по първа точка. Още се чудя как е възможно да се избере толкова прост кмет.

  2. Защо ангажират обикновените пловдивчани да плащат заеми на Ботев Пловдив. Като искат стадион да си търсят спонсори. От моите данъци ще плащам на някой си стадиона, а това, че не се чисти с години вече не е проблем, че града е заприличал на бардак пак не е проблем. Безплатно ли ще ходим на мачовете им, че да им плащам заемите ? Аз стадион на Ботев Пловдив не искам.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина