Пловдив тегли нов заем от 44 млн. лв. за спортна инфраструктура

Актуално Власт Гласове Градът Избори 2021 Новини

Общинският съвет на Пловдив  окончателно прие предложението на кмета Здравко Димитров и екипа му за теглене на нов дългосрочен заем за спортна инфраструктура. С днешното си решение местният парламент даде зелена светлина на администрацията да тегли кредит в общ размер от 44 млн. лв. при 3% лихва за стадионите на Ботев и Локомотив, и за плувен комплекс „Младост“.

34 от съветниците гласуваха „За“ огромната инвестиция в спортна инфраструктура, 7 бяха „Против“, а шестима се въздържаха.

В рамките на дебата Здравко Димитров бе критикуван от опозицията за липса на прозрачност при харченето на парите за строителството на двата стадиона до този момент.

Според разчетите на Община Пловдив, за цялостното завършване на Колежа са необходими общо 53 млн. лв, като дори след 20-те млн. за съоръжението от новия заем ще се наложи да се търсят допълнителни над 10 млн. лв. Не е ясно откъде ще дойдат те.

Очаквайте подробности.

Споделете ни във:

3 thoughts on “Пловдив тегли нов заем от 44 млн. лв. за спортна инфраструктура

  1. Града с най-простия кмет, с най-мръсния въздух, с най-голямата мръсотия и с най-големите заеми. Вече никой в България не може да ни настигне, особено по първа точка. Още се чудя как е възможно да се избере толкова прост кмет.

  2. Защо ангажират обикновените пловдивчани да плащат заеми на Ботев Пловдив. Като искат стадион да си търсят спонсори. От моите данъци ще плащам на някой си стадиона, а това, че не се чисти с години вече не е проблем, че града е заприличал на бардак пак не е проблем. Безплатно ли ще ходим на мачовете им, че да им плащам заемите ? Аз стадион на Ботев Пловдив не искам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.