АктуалноВашите писмаГрадътИзпод тепетоИмоти в ПловдивКварталиНовиниОбщина ПловдивПод лупа

Платените паркоместа не са за 24/7

Жители на район „Централен“ в квартала между улица „Севастопол“ 39 и бул. „Копривищица“, като повечето пловдивчани, които живеят в централната градска част имат огромни проблеми с липсата на места за свободно паркиране. Те се обърнаха към редакцията на Под тепето с молча да дадем гласност на техния проблем, тъй като не са удовлетворени от отговора, който получават от община Пловдив и в частност ОП „Паркиране и репатриране“.

В района ни през последните месеци фирми „изкупиха“ голяма част от местата за паркиране, а реално дори нямат търговски обект в сградите – само фирмена регистрация. Улиците в квартала бяха безмилостно разчертани с огромни зони за платено паркиране, в които могат да се поместят кола и половина, а отгоре на всичкото платените места са едно след друго по няколко броя„, пише в сигнала им до медията ни.

В търсене на решение на този проблем, хората се обърнали към ОП-то с жалба. А в отговор на нея били информирани, че приетата дължина за паркомясто е 6,70 м. Също така директорът на ОП-то Нъшан Деркалестаниан ги уведомила, че „…паркомясто „Служебен абонамент“ е валидно в работно време от 08.30 ч. до 18.30 ч., след което може да се ползва от живущите в квартала.“

Засегнатите от липсата на паркоместа настояват да ползват тези със служебните абонаменти във времето, в което им позволява Наредбата.

Проблем обаче остава фактът, че т.нар. служебни коли или не се помръдват от местата, тъй като собствениците им живеят в квартала, или започват скандали от типа „аз съм си платил“, „това е мое“ и прочие.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

  1. Истината е, че общината не се справя! Истината е, че общината погазва собствената си Наредба за. нощуването и паркирането на служебните автомобили. Истината е, че НАП не санкционират тези, които използват служебните коли за лични цели. Истината е, че в цяла Европа паркирането в центъра е скъпо удоволствие, а при нас е безплатно, защото всички се научиха да спират пред знака за Синя зона, а полицията не глобява! Истината е, че живеем в съвременна феодална губерния. Добре дошли в България!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина