АктуалноВластГрадътНовиниРазследване

Пламен Райчев: Цитираният протокол на ЕСУТ касае проекта за ОУП на Пловдив

Цитираният от г-н Настимир Ананиев документ е достъпен на страницата на Община Пловдив

“Всеки може да се запознае със съдържанието му, при което ще се увери, че такова нещо като твърденията, изказани пред председателя на Комисията по регионално развитие, благоустройство и местно самоуправление към Народното събрание вътре не съществува.”

След като се запознаха с информацията, която бе изнесена на брифинг в Пловдив от председателя на Комисията по регионално развитие, благоустройство и местно самоуправление към Народното събрание, от Общинската администрация отговориха на питането на Под тепето, относно твърденията на граждани, по време на проведената днес приемна на Настимир Ананиев.

Припомняме, че по-рано днес той обяви фрапирщ сигнал, според който ЕСУТ спрял всички строителни обекти в общината миналата есен. Протоколът излязъл преди седмица и всички срокове за обжалване били изтекли, според информацията подадена от пловдивчани в изнесената приемна.

Действително, на 1 октомври миналата година ЕСУТ е заседавал, потвърди за Под тепето зам.-кметът по строителство Пламен Райчев. На него обаче е разглеждан проекта за нов Общ устройствен план на Община Пловдив и както възраженията, подадени по време на обществените обсъждания, уточни той.

Протоколът от това заседание и решенията са качени на официалния сайт на Община Пловдив – Plovdiv.bg. Електронните документи са в размер на 42 страници. Цитираният от г-н Ананиев протокол е достъпен на следния линк – https://www.plovdiv.bg/item/building/. Всеки може да се запознае със съдържанието му, при кeето ще се увери, че такова нещо, като казаното от Председателят на комисията по регионално развитие, благоустройство и местно самоуправление, вътре не съществува”, каза Пламен Райчев.

В заключение той добави, че няма спрени строителни обекти, включително тези, по които работи екипа на Община Пловдив и даде пример с Модър – Царевец.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина