От „Градини и паркове“ били окосили над 8000 декара за последния месец

Актуално Градът Зелен град Новини Под ножа

„ Голяма част от обществените зелени площи в Пловдив са окосени многократно от началото на сезона. Само за последния месец екипите на „Градини и паркове” обработиха  над 8000 декара”. Това съобщи директорът на общинското предприятие Веселин Козарев по повод множеството сигнали и критики от граждани относно състоянието на тревните площи в града.

В прессъобщение от ОП-то обясняват, че заради дъждовете и топлото време тревата и плевелите растат буквално за часове. „Само 10 дни след косене екипът в район „Северен” е измерил рекордните 41 сантиметра височина на новоизкласилата трева на бул. „Марица-север”. Подобна е ситуацията и на други места в града”, заявяват в позиция за медиите от „Градини и паркове”, сякаш се оплакват от „изненадващото” за месец май време.

„Затова косенето е една от важните ни задачи сега.  Повече хора и по-мощна техника  ангажираме в косенето на големите зелени пространства, особено на поляните в район „Тракия”. За да смогнем, ще продължим да работим извънредно и в събота“, обеща Козарев.

Окосена трева е оставена на място на бул. „Марица-север“, а зелената зона вече е жълта, въпреки че сме едва май

Критици на работата на „Градини и паркове” обаче коментират, че в последно време от предприятието дори да окосят навреме, после не събират окосената трева. Тя остава на място спарва тази, която е отдолу. С липсата на редовно поливане тя пожълтява, след което може да не бъде косена.  Самата окосена трева като изсъхне на място вече  не става и за компостиращата инсталация, за която се усвоиха сериозни европейски средства.

 

Споделете ни във:

1 thought on “От „Градини и паркове“ били окосили над 8000 декара за последния месец

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.