Град или джунгла?

Актуално Гласове Градът Зелен град Новини Под ножа

„Над 120 служители  на „Градини и паркове“ утре ще косят тревните площи във всички райони на Пловдив. От общинското предприятие молят гражданите за разбиране, ако бъде нарушено спокойствието им в почивния съботен ден”. Това съобщение разпространиха от общинското предприятие в петък, с което трябваше да информират гражданите, че служителите на „Градини и паркове”, с героични усилия и в неработни дни, ще косят зелените площи в града. Днес, пак от същото ОП, напоително ни съобщават за „над 75 000 стръка летни видове цветя екипи на „Градини и паркове“ оформят нови фигури в лехите на Цар-Симеоновата градина”.

Чудно! Пловдивчани обаче не са слепи и виждат, че ситуацията с поддържането на зелената система и тревните площи в града никога не е била по-трагична.

„Град или джунгла”. Така наши читатели са озаглавили сигнала си до Под тепето от днес, с който онагледяват ситуацията около северната част от коритото на река Марица. По думите им градската средата там е оставена на самотек и служители на „Градини и паркове” не са се мяркали от много време, камо ли такива, които да косят. Тревите вече са над половин метър, а в тях по това време на годината се въдят много кърлежи и комари. Не помнят и някой да е пръскал срещу тях.

„Преминаването в зелените площи от Пешеходния мост до моста на УХТ вече е почти невъзможно. Живеем не в град, а в джунгла. Не само при нас е така, навсякъде е така. Надявахме се поне през уикенда да ни „ бъде нарушено спокойствието им в почивния съботен ден”, както анонсираха героите от „Градини и паркове”, но не би. Просто тревата избуя с още няколко сантиметра. А в същото време четем във вашата медия за милионните обществени поръчки на това предприятие и стотиците на щат в него. Въобще работи ли някой в това предприятие, за чийто директор гражданите купуват нов джип? Ние не забелязваме такова нещо. Честито на пловдивчани”, коментираха читателите ни.

Споделете ни във:

8 thoughts on “Град или джунгла?

  1. Предишният директор стана кмет на район,настоящият е редно да го задмине.По тепегьозлук и нищо-правене вече е изпреварил с няколко обиколки,но при такава голяма конкуренция от управници – некадърници надали ще се класира за първата тройка.

  2. Отдавна се разбра, че тоя директор най-после трябва да бъде сменен!
    Колко пъти вече се оплакваме, че не се засаждат почти никакви дръвчета
    по булевардите на Пловдив,а само се сечат! Състоянието на Дондуковата градина е плачевно! Не се поливат редовно площите! Не е по различно положението и по другите малки квартални градинки! Състоянието на всички хълмове е трагично! Не знам какво чака кмета та още го държи този некадърник!

  3. Пълно е с кърлежи. След всяка разходка на кучето му намирам по няколко кърлежа. Случи ми се дори и мен да е полазил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.