АктуалноГрадътКварталиНовиниОбщина Пловдив

Още два квартала в центъра на Пловдив с еднопосочно движение

Поредна зона е заключена в карето между булевардите „Васил Априлов“,  „Свобода“, „Копривщица“ и „Пещерско шосе“.

От тази сутрин започна поставянето на необходимите над 170 пътни знака, с които се въвежда еднопосочно движение на моторните превозни средства в два квартала в централната градска част на Пловдив, които се намират от северната  и южната страна на ключовия булевард „Пещерско шосе“.

От общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ уточняват, че предстои да се еднопосочно движение по вътрешните улици в карето, заключено между булевардите „Васил Априлов“,  „Свобода“, „Копривщица“ и „Пещерско шосе“.

Регулацията на трафика и паркирането там се прилага в съответствие с Генералния план на общината за организация на движението.

„От началото на мандата изпълнихме почти 100 процента мерките, заложени в генералния план. Въведената досега еднопосочност до голяма степен постигна очакваните резултати  – по-лесно по малките улици се движат автомобилите, има и повече места за паркиране, а това намалява напрежението в трафика“, коментира заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов.

Той увери, че въпреки едновременната реализация на многото мащабни инфраструктурни проекти в Пловдив, които са били отлагани с години, общината съумява да създаде оптимална организация на движението.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина