АктуалноВластГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Кметът с два варианта на решение за Пробива

В деловодството на Общински съвет – Пловдив днес е било входирано предложение на кмета Здравко Димитров по казуса с Пробива до Водната палата, разбра репортер на Под тепето. При опция за окончателното спиране на проекта, градоначалникът предлага да се изплатят цели 750 хиляди лева неустойки на избрания изпълнител.

Припомняме, че на 5 декември градоначалникът заяви, че Общинският съвет ще реши съдбата на спорното съоръжение. От местния парламент веднага коментираха, че този акт е чиста проба бягство от поемане на отговорност. Според съветници от опозицията спирането и/или продължението на проекта за кръстовище на две нива до моста на Панаира не е въобще в компетентността на Об С.

Предстои предложението да бъде гледано от постоянните комисии утре и вероятно разпределено за последната сесия на тази година, насрочена за идния понеделник – 19.12.

В него кметът предлага 2 варианта, от които съветниците да изберат: да продължи работата ИЛИ да спре окончателно.

Тепърва ще се запознаем подробно с документацията, но като цяло се вижда, че кметът твърди пред съветниците, че всичко свършено до тук е законно и изрядно. И че ще иска съветниците да гласуват 750 хил. лв от бюджета на Пловдив за неустойки и възстановяване на разрушеното в случай че съветниците решат да спрат проекта окончателно.

Зелено движение сме против този вреден проект от самото начало и нашата съветничка Добромира Костова ще гласува „за“ по Вариант 2. Ще настояваме за пълен одит на предложената сума от 750 хил. лв. за наустойки, тъй като тя ни се струва много висока„, коментира Добромира Костова от групата на ДБ, която е и съпредседател на Зелено движение.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

  1. 750000 са нищо за Здравко И ОСъветници . Голяма баница. Колко ли Детски градини и училища ще се ремонтират. На колко ли крайно нуждаещи се ще се помогне? Лакомията пловдивска край няма? Какви са тези неустойки ? Общината има цял отдел Юристи , но явно те са преминали отдавна в летаргичен сън. ГЕРБ и далаверата завинаги ?

  2. 750000 са нищо за Здравко И ОСъветници . Голяма баница. Колко ли Детски градини и училища ще се ремонтират. На колко ли крайно нуждаещи се ще се помогне? Лакомията пловдивска край няма? Какви са тези неустойки ? Общината има цял отдел Юристи , но явно те са преминали отдавна в летаргичен сън. ГЕРБ и далаверата завинаги ?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина