АктуалноГрадътКриминалеМненияНовиниПод ножаСъдТемида

Окончателно: 9 години затвор за Атанас Червенков

Върховният касационен съд потвърди присъдата на Атанас Червенков- Райфъла, Веселин Загорски, Симеон Генов и Бисер Романов и Васил Василев,  постановена от Пловдивския окръжен съд и през 2018г. и потвърдена от Апелативния в последствия. Те са признати за виновни в извършване на множество престъпления  – опит за убийство, извършено от всички предумишлено, множество палежи на движими вещи, държане без надлежно разрешително на боеприпаси за огнестрелни оръжия в голямо количество.
Върховният касационен съд измени решението като призна подсъдимия Атанас Червенков за невинен и го оправда да е извършил опита за убийство с при квалифициращо обстоятелство „с користна цел“, а подсъдимият Стефан Гичев, шофьор на Червенков, оправда за това, освен да е държал и да е придобил боеприпаси за огнестрелните оръжия и намали наложеното му наказание. Върховният касационен съд отмени за всички подсъдими приложението на чл.24 от Наказателния кодекс, с приложението на който са били увеличени наложените общи най-тежки наказания, се казва в решението на Върховния съд.
Така, според решението на ВКС, подсъдимите следва да изтърпят ефективно наказание лишаване от свобода, както следва – за подсъдимия Атанас Червенков в размер на 9 години, за подсъдимия Веселин Загорски в размер на 10 години, за подсъдимия Симеон Генов в размер на 3 години, за подсъдимия Бисер Романов –  в размер на 5 години,  за подсъдимия Васил Василев – в размер на 3 години и 11 месеца. Изтърпяването на наложеното на подсъдимия Стефан Гичев наказание от  една година  лишаване от свобода е отложено с изпитателен срок от 3 години.
Решението на Върховния касационен съд е окончателно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина