ГрадътЖивотЗабавлениеИзпод тепетоМненияНовини

Бизнесдамата Мина Николова бе отличена с орден „Св. Апостол Ерм I степен”

Митрополитът й връчи най-високото отличие на пловдивската епархия заради помощта й в манастира „Св. Св. Кирик и Юлита”
Изображение: Стоп кадър от живото предаване на Пловдивска православна телевизия
Бизнесдамата Мина Николова бе удостоена с най-високия орден на пловдивската епархия  „Св. Апостол Ерм I-ва степен” от митрополит Николай навръх 15-ата годишнина от интронизирането му днес. След литургията и словото си в манастира „Св.Св. Кирик и Юлита” владиката връчи  отличието на финансовия директор на компанията „Нова Трейд” за помощта й в ремонта на обителта и построяването на новия параклис там „Св.Серафим Софийски Чудотворец”.
„ Според мярката на силите и възможностите си, тя ни помогна много, а ние, християните, не сме неблагодарни. Затова по решение на пловдивския епархийски съвет, за значим принос конкретно в този манастир, свързан с построяването на новия параклис, посветен на Св. Серафим Софийски Чудотворец, г-жа Мина Николова е отличена с най-високият орден на пловдивската епархийска църква Св. Апостол Ерм I степен”, обяви Николай Пловдивски.
„Убеден съм, че като добър християнин осъзнавате, че наградата за добрите дела е от Бога. И че ще приемете това отличие, не за да се възгордеете или от суета, ще го възприемете със смирение”, обърна се митрополит Николай към Мина Николова след връчването на ордена.
„Ще го нося с достойнство и смирение”, заяви тя.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

  1. Отдавна вече не е никакъв директор в “Нова Трейд”, личи дори по костюмчето от 2014. А колко лично тя е помогнала и допринесла… благотворителност с чужди пари се прави най-лесно. Нищо не даваш, а на края обираш овациите, а ако има и орден – още по-добре. Да е жива и здрава, да си гледа ордена и да си носи костюмчето. Поздрави, Петя

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина