АктуалноГрадътЗабравеният градМненияНовиниПод ножа

Оградиха с полицейски ленти опасна вековна сграда в центъра

Опасна вековна сграда бе оградена с полицейски ленти, тъй като застрашава живота и здравето на пешеходците по улиците „Отец Пайсий“и „Д-р Георги Вълкович“.

Неподдържаният паметник на културата, в който се помещават най-вече малки частни бизнеси и организации под наем, започва да се руши пред очите на всички.

От фасадата му пада мазилка, а полицейските ленти бяха опънати пред входа на офиса на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, тъй като огромен турхлен къс от терасата над него се е напукал и ще падне всеки момент. Цялостното състояние на красивата сграда е потресаващо.

Под тепето вече се позаинтересува кой е собственикът на опасната постройка, който не е положил достатъчно усилия за паметника на културата. Очаквайте подробности!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

 1. Начо Диктатурата (Първата Българска МУТРА’1970!) също така обезлюди ТриХълмието като изсели достойни древни фамилии КОРЕНЯЦИ та да им ЦУНЕ ИМОТА („обОбществи“ =дето сега СелСъветът некадърен да го стопанисва тихомълком ре-приватизира и ГЕРГОВизира).

  Ти сега изнамери топлата вода (цит.): „…принудително изземване на такива сгради със статут паметник…“ БУДАЛА, така не помагаш на сградата, която просто си изживява живота! Заповеди, забрани, разбирачи, доцентури, бумащина и чантаджийство вместо ДЮЛГЕРИ…

  https://podtepeto.com/aktualno/nikolai-plovdivski-obyavi-gergov-za-arhont/

 2. И тази едва ли е една от най-опасните!

  Центърът на града е пълен с прекрасни сгради от миналото, но за едни 80-90% може да се каже, че не са в добро състояние, а едни 20-30% са в направо трагично – даже и по главната улица има такива…

  Докато не се приеме закон за принудително изземване на такива сгради със статут паметник на културата, когато не се стопанисват, наглите собственици, които само цоцат многохилядни наеми, няма да се сетят, че трябва нещо да поправят!!!

   1. Ако има работеща прокуратура във България, вашите нелепи коментари в този сайт биха си донесли освен наказателно дело и също няколко осъждания….
    Ставате гротескно смешен ?

     1. не бе, той Строго, но Спраедливо критикува погрешно „коментари“, когато явно има предвид СТАТИИ от бдителния ДОТ = Доброволния Отрядник за сплашване на собственици (да снасят по Тарифата ако не искат попържни!)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина