АктуалноГрадътНовини

Очаквано: Провал с кворума на сесията за Панаира

Това, за което предупреждаваха общинските съветници, инициирали днешната сесия, се случи и извънредното заседание на местния парламент е пред провал.

Точно в 9 часа председателят на съвета Александър Държиков преброи едва 15 старейшини в пленарната зала. След това той обяви, че заседанието няма кворум и не може да продължи.

Държиков даде 30 мин. почивка, за да може евентуално да се съберат толкова съветници, че да направят сесията възможна.

Гражданите в залата призоваха кмета Здравко Димитров да се обади на съветниците от ГЕРБ, които липсват и да ги призове за присъствие на сесията.

„Тях ги няма, аз съм тук“, заяви Димитров и уточни, че всеки може да се опита да открие телефоните на съветниците и да им позвъни.

Днешното заседание на Об С, което трябва да промени решението за Панаира, взето на 19 декември, саботираха групите на ГЕРБ, Автентична лява БСП, част от земеделците, някои нечленуващи в групи и част от Съюз за Пловдив.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

  1. Виждат се няколко кандидати за кмет на Пловдив и няколко за депутати. Бебето що дири там? Когото даваха панаира кака му Корнелия беше председател на борда на директорите. Предизборни лакърдии.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина