АктуалноВластГласовеГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Общински съветник от ГЕРБ не знаел, че има извънредна сесия за панаира

Защо общинските съветници от ГЕРБ отсъстваха на две поредни извънредни сесии за пловдивския панаир? Защото или са спали до късно. Или не са разбрали. Или е имало задръстване и не са успели да стигнат до Общински съвет.

Това излезе от ироничното, но всъщност твърде комичното, обяснение на съветникът Георги Юруков, който днес Велислав Величков от инициативата „Правосъдие за всеки” се опита да интервюира след заседание на комисии към ОбС.

Величков първо пробва да разговори по темата съветничката от ГЕРБ Христина Кашилска, която не каза нито дума, а после влезе в диалог с колегата й Георги Юруков. Съветникът джентълменски я защити, като уточни пред камерата с усмивка и ирония, че Кашилска е спала до късно и не е успяла да присъства на вчерашното заседание.

На въпрос защо групата на ГЕРБ не е присъствала на вчерашната извънредна сесия Юруков отговори така:

„Ние на редовната сесия сме присъствали. Защо да ходим на извънредна сесия- някой ще ни промени гласа ли? Това е извънредна сесия. Кой я прави…Аз не съм се подписал за извънредна сесия и не знам, че има извънредна сесия…”

По-късно се разбра, че задръстванията в Пловдив за причината, да не може да стигне до залата на местния парламент.

„Сигурно сте единственият човек в Пловдив, който не знае”, отвърна му Велислав Величков.

„Знаете ли кой е Едуард Сарафян? Вижте как е гласувал през 2006г. за панаира?”, контрира Юруков. „А с г-н Колев говорихте ли”, допълни съветникът.

После заяви, че би гласувал „За” морето да се премести в Пловдив, а панаира да отиде край морето във Варна.

Вижте цялото видео:

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина