АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Гергов: Панаира няма да се застроява, докато аз съм собственик на тези акции

Ако съм искал досега, аз така или иначе и сега съм мажоритарен собственик, отдавна да съм го застроил. Това няма да се случи, докато аз съм собственик на тези акции”.

Тази ключова реплика изпусна вчера в коментар пред БНТ Георги Гергов, който след вчерашното общо събрание на Пълдин Туринвест може да придобие 79 процента от Международен панаир- Пловдив и да решава сам какво да прави с дяла си в него.

Заявката му дойде след изречение „Аз съм казал много пъти, че и курник няма да се направи в панаира, което да нарушава функциите на панаира”.

Излиза, че той курник, който няма да нарушава функциите на панаира, няма да изгражда, нито пък ще застроява гигантския парцел на изложението. Но пък може да продаде акциите си веднага, щом мине решението на Общото събрание на Пълдин Туринвест. И тогава друг може да изгради курник. Или нов град в града на цели 350 декара.

Все още не е ясно дали Общината е изискала и съответно получила протокола от вчерашното Общо събрание на смесеното дружество. Не става ясно още дали от администрацията се подготвят да обжалват решението за апорта от събранието. Вчера кметът заяви, че ще го направи.

Припомняме, че преди няколко години Георги Гергов прехвърли „Слънчев ден“ на фирма на Ангел Палийски– бивш президент на Ботев. Тогава, още като действащ лидер на БСП в града, той продаде на „Амадеус – Ей Си Джи“ своите 100% в „Съни тур“, което е мажоритарен акционер в курортното дружество, като цената не стана ясна. Това стана на 12 октомври 2018 г., дни след като общинският съвет на Варна реши и правителството осигури средства да се изкупи за баснословните 43 млн. лв. от Гергов така известната „Дупка“ – 3 дка имот в центъра на града, където заради археологически находки не може да се строи.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

  1. Ако обаче дадат акциите да речем на гърбавият нос Соломон Паси ще настане небесна хармония и тленното ще се превърне в нетленно , а преписвачи като тези тук ще станат по-ниски от тревата и по-тихи от космическият ефир

   1. Будало, тия двете думи една до друга не вървят, все едно както

    ДЪРВЕН КАМЪК.

    (Ама нищо де, не се отчайвай, вече си се утвърдил из ПловдивОнЛАЙНА като недоиван мазолест РЕКТУМ)

    ((За твое сведение „аятоЛЛах“ се пише с две Л както и „аЛЛах“ или вие Шиити в Персия си имате други табиети?))

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина