Общината подписва договора за изпълнението на ул. „Даме Груев“, първа копка през лятото

Актуално Градът Забравеният град Изпод тепето Новини
ул. "Даме Груев"

Проектът е на стойност 7 396 680 лв с ДДС, а срокът на изпълнение е 300 дни

Община Пловдив има готовност да подпише договор за реконструкция на  ул. „Даме Груев“ с избрания изпълнител – „Парсек груп“ ЕООД, след като изтекоха сроковете за обжалване, съобщи заместник-кметът „Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев. Договорът е на стойност 7 396 680 лв с ДДС, а срокът на изпълнение е 300 дни.

По думите му ул. „Даме Груев“ е важна транспортна артерия, свързваща източната и южната част на града, както и връзка с населени места от Родопската яка. Улицата е естествено продължение на бъдещия пробив под Централна гара към изходните градски артерии  и е алтернативна връзка на източната част на район „Южен“ през надлез „Родопи“ с „Тракия“ и „Централен“. След построяването на пробива се очаква интензивността на движението по нея да се увеличи драстично и целта на общината е улицата да бъде обновена преди да приключи строителството му.

Проектът предвижда цялостна реконструкция и подмяна на подземните комуникации, включително водопровод и канализация. След ремонта улицата, която е една от най-натоварените в района, ще бъде като булевард –  по две ленти за движение във всяка посока, ще бъдат ремонтирани тротоарите, а в някои от участъците, където има възможност, ще бъдат изградени и паркоместа.

Ремонтът ще бъде осъществен на три етапа, като първият включва дейности по трасето от бул. „Македония“ до ул. „Охрид“, във втория ще се продължи до ул. „Тодор Александров“, а в последния етап ще се завърши улицата до надлез „Родопи“, обясни кметът на район „Южен“ Костадин Язов. Очаква се същинските дейности по ремонта да започнат  през лятото.

Споделете ни във:

1 thought on “Общината подписва договора за изпълнението на ул. „Даме Груев“, първа копка през лятото

  1. ВИЕ И ТОЗИ ПРОЕКТ ПОКАЗАН НА СНИМКАТА СТЕ НАПЪЛНО НЕНОРМАЛНИ.ТОВА КОЕТО Е ПОКАЗАНО НА СНИМКАТА ГО НЯМА НИКЪДЕ,ТАЗИ СНИМКА Е ОТ НЯКАКАВ ДРУГ ОБЕКТ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.