АктуалноГрадътЗабравеният градИзпод тепетоМненияНовини

Общината подписва договора за изпълнението на ул. „Даме Груев“, първа копка през лятото

Проектът е на стойност 7 396 680 лв с ДДС, а срокът на изпълнение е 300 дни

Община Пловдив има готовност да подпише договор за реконструкция на  ул. „Даме Груев“ с избрания изпълнител – „Парсек груп“ ЕООД, след като изтекоха сроковете за обжалване, съобщи заместник-кметът „Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев. Договорът е на стойност 7 396 680 лв с ДДС, а срокът на изпълнение е 300 дни.

По думите му ул. „Даме Груев“ е важна транспортна артерия, свързваща източната и южната част на града, както и връзка с населени места от Родопската яка. Улицата е естествено продължение на бъдещия пробив под Централна гара към изходните градски артерии  и е алтернативна връзка на източната част на район „Южен“ през надлез „Родопи“ с „Тракия“ и „Централен“. След построяването на пробива се очаква интензивността на движението по нея да се увеличи драстично и целта на общината е улицата да бъде обновена преди да приключи строителството му.

Проектът предвижда цялостна реконструкция и подмяна на подземните комуникации, включително водопровод и канализация. След ремонта улицата, която е една от най-натоварените в района, ще бъде като булевард –  по две ленти за движение във всяка посока, ще бъдат ремонтирани тротоарите, а в някои от участъците, където има възможност, ще бъдат изградени и паркоместа.

Ремонтът ще бъде осъществен на три етапа, като първият включва дейности по трасето от бул. „Македония“ до ул. „Охрид“, във втория ще се продължи до ул. „Тодор Александров“, а в последния етап ще се завърши улицата до надлез „Родопи“, обясни кметът на район „Южен“ Костадин Язов. Очаква се същинските дейности по ремонта да започнат  през лятото.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. ВИЕ И ТОЗИ ПРОЕКТ ПОКАЗАН НА СНИМКАТА СТЕ НАПЪЛНО НЕНОРМАЛНИ.ТОВА КОЕТО Е ПОКАЗАНО НА СНИМКАТА ГО НЯМА НИКЪДЕ,ТАЗИ СНИМКА Е ОТ НЯКАКАВ ДРУГ ОБЕКТ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина