АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Общината обяви обществената поръчка за нов корпус на Хуманитарната, отново на инженеринг

Общината обяви обществена поръчка за изграждане на нов корпус на Хуманитарната гимназия. Процедурата отново е на добре познатия и любим на местната власт инженеринг. Прогнозната стойност на проекта е 8,7 млн. лева с ДДС, като новата сграда за нуждите на ОУ „Княз Александър I” трябва да се построи в двора на училището от страна на бул. „Марица Юг”.

Крайният срок за внасяне на оферти е 31 януари, като поръчката е разделена на 4- от изготвяне на ПУП и идеен инвестиционен, технически и работен проект, през надзор, СМР и оборудване на бъдещата учебна сграда, както и изграждане на спортна зала.

За самите строително-монтажни работи са предвидени 5,4 милиона лева без ДДС, а обзавеждането и оборудването ще струва 1,7 милиона лева без ДДС. Средствата са осигурени от държавния бюджет, като за обзавеждането на новото крило и спортната зала няма осигурено финансиране. Затова и последната дейност ще започне едва след осигуряване на средства за финансирането й.

Обществената поръчка се възлага въз основа на икономически най-изгодната оферта, определена чрез критерия „оптимално съотношение качество/цена”.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина