Четири частни галерии и ОИ „Старинен Пловдив“ подписаха „Споразумение за сътрудничество“

Градът Култура Новини

За първи път в България, днес в Пловдив бе подписано „Споразумение за сътрудничество“ между четири частни галерии и общинска структура в областта на културата и туризма. Споразумението е естествено продължение на установеното отлично партньорство и взаимноизгодно сътрудничество между четирите галерии и ОИ „Старинен Пловдив“, на чиято територия се намират обектите.

Подписването се случи символно точно на датата 12 януари – денят, в който през 2019 г. над 50 хиляди души от Пловдив, страната и чужбина дадоха началото годината на Европейска столица на културата. Слоганът #ЗАЕДНО е основна цел и мотив за регламентиране на ангажиментите и отношенията, които „страните поемат във връзка с осъществяваните от тях дейности, организирани в стопанисваните и управлявани обекти, с цел развитие и популяризиране на богатото културно наследство, както и при реализиране на общи проекти и инициативи в сферата на културата и туризма, на територията на АИР „Старинен Пловдив“, записани в споразумението.

В заседателната зала на Община Пловдив, в присъствието на кмета на града Здравко Димитров и заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов, под документа своите подписи положиха Елена Кантарева- Дечева – и.д. директор на ОИ „Старинен Пловдив“, Димитър Георгиев – собственик на Музейна галерия „Димитър Георгиев“, Димитър Инджов – собственик на галерия „Инджов“, Анна Джуркова – собственик на галерия „Джуркови“ и Стефан Малецов – собственик на Арт галерия – музей „Филипополис“.

Подробности четете в КАПАНА

 

Споделете ни във:

1 коментар за “Четири частни галерии и ОИ „Старинен Пловдив“ подписаха „Споразумение за сътрудничество“

  1. Добра идея, но един въпрос.
    Защо не участват Червеното пони, галерията на Константинов, галерия Възраждане? Отказали или непоканени?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.