Общината: Изплатени са допълнителни материални възнаграждения на служителите за второ тримесечие, а не предизборни бонуси

Актуално Власт Градът Новини Разследване

Става дума за плащания след регулярно оценяване, които са циклични

И не са по 400 лева на всеки

От Пресцентъра на Община Пловдив отговориха на запитването на Под тепето във връзка с разпространената от общинския съветник от ДБ Йордан Иванов информация, че кметът Здравко Димитров е раздал на всеки служител по 400 лева предизборни бонуси.

Йордан Иванов: “Дал ли е Здравко Димитров предизборни бонуси в размер на 400 лв. на човек?”

Не са предизборни премии, а допълнителните материални възнаграждения, заяви за Под тепето заместник-кметът по финанси Величко Родопски.

“Разпределението на допълнителните материални възнаграждения в общинската администрация е на база на постигнати резултати в работата и се прави на тримесечие, но само ако има реализирани икономии от Фонд “Работна заплата”, поясни той.

В случая става дума за материално стимулиране във второто тримесечие на годината.

“Правилата за разпределението са определени от Наредбата за условията и реда за оценяване на изпълнението на служителите и от вътрешните правила за работната заплата. Като оценяването на всеки служител се извършва от прекия ръководител на съответното звено. Освен това не всички служители получават максимални оценки и съответно максималния размер”, коментира още ресорният зам.-кмет.

Максималната възможна сума по такава премия е до 400 лева. В различните тримесечия тя е различна и зависи от различните спестявания на ФРЗ в съответното звено.  Всяка структура,  реализирала икономии от ФРЗ за дадения период, провежда оценка на работата за конкретните служители, а ръководителят ѝ прави предложение до отдел “Човешки ресурси” и  главния секретар на общината, като накрая предложенията се парафират от ресорния зам.-кмет. Няма как всички да получат по 400 лева, поясниха от администрацията.

Дори не става дума за случайно съвпадение на датите, защото от 10 години заплатите в Община Пловдив се изплащат между 6-та и 7-ма дата всеки месец.

“Когато има допълнителни материални възнаграждения, те се превеждат на следващия ден, заради осчетоводяването и процедурата”, допълниха от финансовата дирекция на Община Пловдив.

Споделете ни във:

8 thoughts on “Общината: Изплатени са допълнителни материални възнаграждения на служителите за второ тримесечие, а не предизборни бонуси

 1. Всеки да си докаже имуществото.
  Стига избори, и политически битки,борба за власт.

 2. Дано сега като се промени властта в София си спомнят за Тотката, Кацарски, Колев и другите които доскоро крадяха в Пловдив и заедно със сегашните да получат посещения по домовете! Че иначе кой крал, крал ….

  1. А д-р Антоанета Димитрова Симеонова-ТОМОВА как си изписа бял мерцедес от Германия – с дофторската си заплата ли?

  2. Уважавми Хаха, Защо само 3 имена споменавате,моля???
   А КРЕДИТНИТЕ МИЛИОНЕРИ, а ПРЕЗИДЕНТИ на фирми, СОБСТВЕНИЦИ на ресторанти,хотели,банки,а?

  3. Здравейте Hhh,
   kakво ще кажете- КОГА ще се потърси сметка от ВИНОВНИЦИТЕ да се палят горите,да ае рушат скалите в подножието на БУНАРДЖИКА?
   Ами за всички отрабили консервения комбинат като бащата на Георги СВЕТОЗАРОВ ТОМОВ?
   Ами за Владимир ЛАФЧИЕВ -ВИЕЛ

 3. Това си е чисто купен вот на Герб с нашите пари. Трябва да се подаде сигнал и разследва откога е тази порочна практика. Какви резултати са постигнали, че получават на тримесечие по 400 лева?

  1. От загелпените като спагети шикалакавения на охолно платения ПресЦентър (?!? А?) на общината (без главна буква) изглежда, че раздават „За Бог Да Прости“ по някакви старинни правила от комунистическо на Здрави Другари добре заслужили.
   Дрън-дрън – Градът знае колко безполезни и мързеливи и неефикасни са ни управниците и техните заплатаджии, та все търсят Заеми, Борчове да претоварват внуците ни.
   Да се разследват по пртийна принадлежност получателите’
   Наказанията – публична клада на пл. Стамболов.

   1. 1.МАТЕРИАЛНИ били възнагражденията, не морални, рече ПресЦ. Що така? Месец след месец на заплата за синекура не стига ли?
    2.Хем партиен Кокал за Здрав Другар -от една страна- хем от друга страна се били ТЪРСЕЛИ (?!? щом ги няма, значи ги няма, бе Панов!) двайсе-трийсе хилядарки за засилване на залежали Христо Ботеви към Японско за прослава на пловдивския общинарин.
    Не така, не бива хем тъй, хем БОРЧОВЕ.
    Тц. Ъ-ъ.
    Утре ша гласувам

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.