АктуалноГласовеГрадътМненияНовиниПод ножа

Областният управител ще инициира среща с кмета за ремонта на Рогошко шосе

Ако общината не предприеме мерки и не стартира възможно най-скоро ремонта на Рогошко шосе, то следващият протест ще е пред кметството и ще бъде много по-шумен. Това се заканиха събралите се да недоволстват срещу състоянието на пътя и дълго отлагания му ремонт работници и собственици на бизнеси в зоната, както и жители на село Рогош. Хората бяха категорични, че няма да търпят повече да плащат данъци, но въпреки това да трошат ежедневно автомобилите си.
“ Ще чуем традиционното от общината: „Нямаме пари“. А ако ние нямаме пари да си платим данъците. Някой пита ли ни нас дали имаме средства да си плащаме налозите и таксите. Хиляди левове плащаме данък на само един от камионите ни, а в замяна получаваме този път, който да се чудиш асфалтов ли е, черен ли е“, заяви на микрофона гневна представителка на предприятие в района.
Протестиращите блокираха кръговото на бул. „България“ и моста на Адата в очакване на място да се появи кметът Здравко Димитров и заместникът му Пламен Райчев, които са били поканени на събитието днес. Те не дойдоха. Отзова се единствено областният управител Йордан Иванов.
„Тук съм защото получих покана от организаторите. Изконно човешко право в демокрацията е да протестираме, затова поздравления за активността. Нека е ясно, че това е въпрос от компетенцията на местна власт изцяло. Неправилно е, когато редица фирми тук плащат местни данъци, а да нямат път до собствените си предприятия. Това, което мога да сторя в рамките на правомощията ми, е да организирам среща с кмета на Пловдив заедно с представители на протестиращите, за да се търсят решения“, заяви пред протестиращите Йордан Иванов.
Той се ангажира ако кметът на откликне на поканата за среща, да ангажира с проблема Министърът на регионалното развитие и благоустройство.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина