АктуалноВкусът на градаГрадътЖивотЗабавлениеИзбор на редактораНовини

Няма и следа от култовата пивница Водолаза

Не остана и следа от култовата пивница Водолаза на „Младежка“, увери се на място обективът на Под тепето. Живи са само спомените от славните раздумки, тежките наздравици, мъдростите на Капитана и тракането на чаши бурните вечери в славната кръчма под чинарите на красивата пловдивска улица.

От нея останаха само основите и плочките върху тях.

Спомнете си тук: Последна снимка с Водолаза! Пивницата затваря завинаги

Водолаза затвори завинаги врати в края на ноември, след 28 години живот. През топлите месеци на тази година тенекиената конструкция, събрала под покрива си толкова много истории и съдби, бе премахната от тротоара.

Капитана на кораба Костадин Христов се е оттеглил в заслужена пенсия, а верните му клиенти са се преориентирали към други местни забележителности в квартала, за да давят мъката по загубения си оазис.

Смъртта на Водолаза

Сега всички живущи на „Младежка“ са в очакване на реализирането на така чакания проект за реконструкция и ревитализация на улицата и превръщането й в едно по-привлекателно място. Кога обаче ще се случи това- никой не може да каже.

Цялата история на заведението през последните години може да си припомните тук.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина