АктуалноБизнесИзбор на редактораНовиниОбщина ПловдивРазследване

Няма данни за глоби за срутения тротоар в Капана

Няколко проверки и предписания са направени на обекта на ул. „Константин Стоилов“, инвеститорът е без санкции

Инвеститорът, който „изяде“ части от две улици в Капана няма наложени санкции. репортерска проверка на Под тепето не установи такива.

Припомняме, че при изкопни работи в средата на този месец в квартал Капана бяха премахнати участъци от тротоарите и улиците по ширина и дължина от целия парцел с две лица на „Абаджийска“ и „Константин Стоилов“. Става дума за парцела, на който дълги години се помещаваше стара сграда, в която бе култовият за скейтъри магазин, съборен през лятото на миналата година – Сравниха със земята дома на 18G Shop в Капана.

След нашата публикация бе извършена проверка от кметството в район „Централен“.

Получени са и граждански сигнали в администрацията и питания за санкции спрямо инвеститора, за който Под тепето установи, че е същата фирма, която събаря къщата на ъгъла на улиците „Густав Вайганд“ и „Цар Иван Александър“ в подножието на Бунарджика – Открийте разликите. Припомняме още, че този казус стигна до парламента в края на миналата седмица.

На гражданските сигнали от район „Централен“ са отговорили следното:

Във връзка със сигнал от граждани районната администрация е извършила многократни проверки на обекта на ул. „Константин Стоилов“, в следствие на което са дадени предписания на надзорната фирма и строителя. На място служителите са констатирали свличане на земна маса в тротоарната настилка, както и необходимост от обезопасяване и укрепване на прилежащите съседни сгради. Извършена е и проверка вътре в сградите на засегнатите имоти. В момента инвеститорът работи по предписанията.

Репортер на Под тепето се свърза с райкмета Георги Стаменов, който коментира, че в компетентността на районната администрация е да извърши проверка и да направи предписания, а после да следи за изпълнението им.

Фирмата работи по дадените предписания, това показва контролната ни дейност. Що се касае до санкции, те са в компетентността на Общинския инспекторат„, каза Стаменов.

Той увери, че инвеститорът е представил договор с археолози за наблюдение на обекта по време на изкопните работи, за да му бъде издадено строителното разрешително.

Стаменов съобщи още, че по уверение на изпълнителя на обекта, там в рамките на седмица трябва да започне изливането на бетонни укрепващи стени.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

  1. Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички–– https://da.gd/lbio

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина