АктуалноЗабравеният градИзбор на редактораИмоти в ПловдивНовиниОбщина ПловдивПод лупа

Открийте разликите

Една и съща фирма срути две улици в Капана и събаря къщата на ул. „Цар Иван Александър“ – ВИДЕО

Инвеститорът работи по възстановяването на срутването в Капана, увериха от кметство Централен

Инвеститорът и строителят, които причиниха срутване на две улици в Капана били подали информация за случилото се в кметството на район „Централен“ днес, съобщи за Под тепето райкметът Георги Стаменов. 

Припомняме, че до 14 часа, когато екипът ни бе на мястото, работещи и живеещи в квартала – защитена зона, бяха категорични, че не са виждали представители на Общината, кметството, Инспектората или РДНСК. 

По думите на Стаменов фирмите са уведомили строителния надзор и дружествата, притежаващи засегната инфраструктура.

От ВиК- Пловдив днес преди обяд бе спряна водата на улицата заради течовете, а екипът ни видя на място сервизни техници от интернет доставчик. 

Проверка на районното кметство установила, че на обекта работят, за да укрепят, двете съседни къщи. Подсилването на изкопа от едната било готово. 

По информация от кмета на Централен, предстои конструктор идната седмица да даде нов детайл за укрепване на тротоара, който да бъде изпълнен. 

Както ви съобщихме по-рано днес мястото, на което имаше стара къща, е придобито от фирма „Галинел“ – инвеститор на строящия се хотел, а изпълнител на строителните дейности е „КрисБилдГруп“ ЕООД със собственика Калин Ганев.

Същата фирма изпълнява дейностите и при друг нашумял проект в града през последните дни. 

„Медичи“ се похвалиха: Събарят красивата къща до 1 март

Фирмата – изпълнител на строежа на хотела в квартал Капана и тази, която работи по събарянето на красивата къща, извадена от списъците на НИНКН на ул. „Цар Иван Александър“. Това е видно и от идентичните информационни табели на двата обекта.

Съборената къщата в Капана не беше паметник на културата, но е в зона на групов паметник. Тя също бе съборена със станалия пословичен План за здраве и безопасност, с който през последните няколко години в Пловдив се събарят стари сгради. 

В същото време днес продължава и разрушаването на къщата на ул. „Цар Иван Александър“ , собственост на „Медичи Пропърти груп“. В социалната мрежа бе разпространено видео от разкостването на терасата.

Старите къщи – паметниците, за които няма протест

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

  1. Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:–– https://do.my/xbio

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина