Новият директор на „Градини и паркове” създава звено за паркостроителство в предприятието

Актуално Гласове Зелен град Новини Политика

Местният парламент прие промяна в правилника за устройството и дейността на ОП-то

Не е редно „Градини и паркове” да бяга от основната си дейност по поддръжка на зелените зони, с която не се справя много добре и сега . Не ми се иска да се превърне в строителна фирма, изрази съмнения независимият общински съветник Слави Георгиев

Промяна в правилника за устройство и дейността на ОП „Градини и паркове” прие общински съвет днес. Старейшините изслушаха бившия си колега от „Съюз за Пловдив” Веселин Козарев, който пое ключовото общинско предприятие. Той заяви, че иска да бъде създадено отделно звено, което да се занимава само с ново парково строителство и обособяване на зелени площи в междублоковите пространства. Козарев подчерта, че ще работи в посока максимална оптимизация на труда в предприятието.

„Поздравявам г-н Козарев за новата му длъжност. Да разбираме ли, че общинското предприятие ще се занимава със строителство? Не е редно „Градини и паркове” да бяга от основната си дейност по поддръжка на зелените зони, с която не се справя много добре и сега. Не ми се иска предприятието да се превърне в строителна фирма”, отбеляза от трибуната независимият общински съветник Слави Георгиев.

Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив” му отговори, че и към момента от „Градини и паркове” се занимават с паркостроителство  и че едно време предприятието се е наричало „Паркстрой”. „Нищо ново”, заключи Парасков.

„Трябва внимателно да следим всяка дейност на общинското предприятие и бюджета му. Да не тръгнат без обществени поръчки едни дейности към „Градини и паркове”. И да не се дублират дейности с други общински предприятия”, изрази съмненията си Георгиев в реплика.

Николай Радев от БСП адмирира идеята за облагородяването на междублоковите пространства, но отбеляза, че без възстановяването на поливните системи в града това няма как да се случи.

Съветниците от Демократична България пък заявиха, че ще поздравят новия директор на ОП-то, едва когато видят истинска реформа и оптимизация там.

Споделете ни във:

3 коментара за “Новият директор на „Градини и паркове” създава звено за паркостроителство в предприятието

  1. Усвояването на общински средства е основния мотив за тези промени. Коялиционният партньор на ГЕРБ да има повечко от общата баница….

  2. Вескооо, Вескооо, те районните кметства нямат самостоятелен бюджет един тротоар да построят, а ти с тва ОП-нце накъде? Без бюджет не става, моето момче, освен това Градини и паркове си има достатъчно работа, наблегни на молбите, които се движат с година назад, пък тогава строй.

  3. Глупакът щял да строи паркове! Малоумието на преден план! Паркове се садят мамин кретен и се поддържат! Още на си дошъл и си вгледан в кражбите! Скрий псевдо дипломките от селските рабфакове, които се завършил и марш на село, заедно с недоразумението Здравка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.