Нова фабрика за медицинска техника на стойност 20 000 000 лева строят в Пловдив

Актуално Градът Живот Изпод тепето Новини
медицинска техника

Стефан Стоянов: Добрата новина е, че инвестицията се случва в самия град

Старт на строителството на новата производствена база на BTL Industries дадоха преди минути в Пловдив, заместник-министъра на икономиката Яна Балникова, изпълнителния директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, извънредния и пълномощен посланик на Чешката република в България Н. Пр. Лукаш Кауцки, CEO на BTL Industries и член на борда на директорите на PPS Manufacturing Георги Петков и заместник-кметът на Община Пловдив Стефан Стоянов.

Световният лидер в разработването, производството и търговията на електронна медицинска апаратура инвестира 20 000 000 лева в нови производствени мощности и ще допринесе за икономическото развитие на региона. В нея ще се произвежда пълното портфолио от модерна медицинска апаратура на BTL на над 25 000 кв. м. застроена площ.

“Добрата новина е, че инвестицията се случва в самия град,” подчерта зам.-кметът с ресор бизнес развитие Стефан Стоянов по време на първата копка.

Днес по обяд ще бъде връчен сертификат за инвеститор „клас А“ на PPS Manufacturing – първата фабрика в Европа за нитрилни ръкавици, която представлява инвестиция в размер над 10 млн. лв. и ще създаде над 100 нови работни места.

Новата фабрика е следващата стъпка от развитието на BTL Industries и присъствието й в Пловдив.

Очаквайте подробности.

Споделете ни във:

1 thought on “Нова фабрика за медицинска техника на стойност 20 000 000 лева строят в Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.