„Никой повече няма да се радва на ерата на Москвич 412”

Актуално Гласове Градът Новини Под ножа

Спас Гърневски: Видяхте колко прави сме били, като искахме да сваляме Альоша

Всички руски паметници трябва за отидат в историята, смята бившият кмет

Не може в този век сибирската мечка да изкара кървавите си ръце и да съдира кожите на народите, които искат да живеят самостоятелно, гордо и достойно, каза още той на демонстрацията за мир в Украйна

Всички руски паметници да отидат в историята поиска от площад Централен днес бившият кмет на Пловдив и екс депутат Спас Гърневски. Той дойде да подкрепи украинската общност в на демонстрацията на мир в Украйна и роди римата „ Ще има мир, когато Путин е в Сибир”.

„ Когато говорихме за демонтирането на Альоша още преди 26-27 години, видяхте колко актуална е тази тема днес. Защото в този век, да пречиш на всеки народ да има своето изконно право да се самоопределя, да живее така, както иска и с който иска, и да го нападнеш с цялата си азиатска мощ, това показва колко прави сме били ние, когато сме искали да сваляме Альоша. Не може в този век сибирската мечка да изкара кървавите си ръце и да съдира кожите на народите, които искат да живеят самостоятелно, гордо и достойно. Крайно време е всички руски паметници да отидат в историята.  В един музей да бъдат запазени и който иска да ходи да им се кланя, да им се кръсти, да им се моли. Не може към днешна дата горе на върха над Пловдив да бъде окупатора с кървавия шмайзер, а Левски да бъде сврян долу, в шубраците. Това казва всичко.”, заяви Спас Гърневски.

Коментира още, че Трети март е дата, която е много спорна в Българската история и че националния празник за пловдивчани е 6-ти септември, когато България сама, въпреки всички амбиции, включително и руските, прави Съединението.

„Тук сме да подкрепим нашите приятели украинци, които живеят в Пловдив. Да застанем зад тези хора и да кажем, че България отдавна е преживяла това, което преживяват те. Но всички заедно, една демократична Европа, се надявам скоро да пререже руските кървави имперски амбиции и цяла Европа да живее така, както живеят нормалните хора.  Реакцията и на правителството, и на парламента, е абсолютно неадекватна. Нали видяхте вчера проруските партии- комунистическата и нейните съдружници от Възраждане застанаха против това да бъдат санкционирани тези московски акции срещу Украйна. Това показва колко е крехка демокрацията и в самата България. Защото след Украйна е Румъния, и след нея е България. И ако ние не реагираме, защото е заявена каква е следващата цел- искат отново разделяне на Източна и Западна Европа и те да си вземат онзи кокал, който 50 години експлоатираха. Трябва да знаят обаче, че в България има нови поколения, много млади хора и никой няма да допусне повече младите хора на България да имат бъдеще в казахските степи. Никой повече няма да се радва на ерата на Москвич 412”, каза още Гърневски.

Споделете ни във:

4 thoughts on “„Никой повече няма да се радва на ерата на Москвич 412”

 1. Бахти и ПРОСТАКА ТЪП.АКО НЕ БЕШЕ РУСИЯ СЯ ЩЕШЕ ДА Е РЯЗАН БОКЛУК
  ИЗВАДЕТЕ НИ ОТ НАТО И ЕВРОБАРДАКА УТРЕПКИ И ПОДЛОГИ НА САТАНАТА

  1. Коя чорба се казва АТЛАНТИК – едно голямо синьо западно от британските о-ви та чак до Америка = лобно място за Титаници на дечицата (даже и в Менте-SORRY!) трябва да им покажат. За да не се гелпят до страшната Баба Меца като някякви …грузинчета.

   Сръбчетата не само, ами и шведчета, финландчета -да не говорим за вековната мъдрост на швейцарчетата- схващат, че ГеоГрафията е точна наука и не се преструват на …Атлантичета (противопоставени на отдавна покойния „Варшавски Договор“)

   Освен географията, историята е също почти точна наука: Роналд Рейгън беше наобещавал на „мистър Горбачов“, че… „нито инч към изток, бе!“.

   А нататък за държавност, суверенитет, Суверен, Нация, националност, народност, етнос, язиди, кюрдски „малцинства“, геноцид и етник клензинг, територия, граници и историчност (Drang Nach OSTEN!), балканизация, финландизация – разговорът става много сложен като пъзел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.