След песни за мир, „Фашисти” срещу „Руски подлоги” кънтят на площад Централен

Актуално Гласове Градът Новини Под ножа

След  песни за мир, „Фашисти” срещу „Руски подлоги” кънтя на площад Централен тази вечер в сърцето на Пловдив. Изключително грозни сцени белязаха мирната демонстрация срещу войната в Украйна и настъплението на руската армия към Киев. 5-6 русофили, които разнасят лика на Владимир Путин на всякакви публични прояви в последните години, провокираха събралите се близо 150 души, развяващи транспаранти с послания за мир, такива в подкрепа на Украйна, антируски надписи и с лика на Путин, докаран с визията на Хитлер.

„Фашисти”, изкрещя към множеството точно половин час след началото на обявената публично демонстрация мъж, държащ надпис „8 години бомби над Донбас стигат”. „Това заслужавате”, нареждаше жена с руски флаг в ръка към хората, развяващи украинското знаме. Реакцията на другата страна не закъсня. Към няколкото путинисти, водени от вездесъщия председател на движение русофили „Петко Войвода” Иван Иванов, се завтекоха участници в обявената официално демонстрация. Младо момиче изтръгна руското знаме от ръцете на една от контрапротестърките. Имаше и сбутване между мъже от двете страни. „ Фашюго, кой започна първи”, чу се от едната. „Руски подлоги. Вие сте срам за България, хората умират бе”, чу се от другата.

 

Редно е да отбележим, че в групата на провокаторите руснаци нямаше. Руските граждани на площада тази вечер бяха сред украинските знамена, пееха за мир и викаха срещу Путин.

Бързата полицейска реакция предотврати разгръщането на сблъсъка.

Страстите обаче няма да се охладят, а полицията очаква с леко напрежение честванията на 3 март в Пловдив.

Споделете ни във:

4 thoughts on “След песни за мир, „Фашисти” срещу „Руски подлоги” кънтят на площад Централен

 1. Да се махне тази грозна ПОЩА
  ТЕЗИ БЕТОННИ ПЛОЧИ
  ДА СЕ РАЗЛРИЕ ФОРУМА АГОРАТА
  ОЗЕЛЕНЯЕАНЕ
  ДА СЕ ПРИВЛЕЧАТ ТУРИСТИ
  НЕ НИ СА НУЖНИ МАТПВСКИ ОРЪЖИЯ И ВОЙСКИ

 2. РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ
  КОЙ ВЗЕМА ОТ ЪЛГАРСКИТЕ ТЕРИТОРИЙ А?
  четете истерията
  Птворете книгите и прочетете за
  ВТОРО БЪЛГАРСКО ЦАРСТВО
  НА ТРИ МОРЕТА СМЕ БИЛИ
  БЪЛГАРИТЕ

 3. Перкундета от двата лагера! Логичният протест не може да е в подкрепа на Украйна или в подкрепа на Донбас – срещу всяка война. Този който е изкрещял “Хора умират, бе!”, дано да е крещял същото при военните действия в Донбас, защото там досега от 2014г. са загинали 14 000 души. Иначе си е просто интереси и пристрастия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.