АктуалноБългарияГласовеГрадътМненияНовиниПод лупа

Неочаквана ваканция

Или как за един ден управлението на град Пловдив излезе в отпуск

На 17 март 2022 г. в 14 и 51 часа от Пресцентъра на Община Пловдив изпратиха покана до медиите за откриването на Форум Север.

„На 18.03., петък, в 10:00 ч. кметът Здравко Димитров ще открие реставрирания форум „Север“. На събитието ще присъствам зам.-кметовете Пламен Райчев и Пламен Панов и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.“

На 18 март 2022 г в 8 часа и 30 минути откриването бе отменено с извинение за причиненото неудобство:“Плануваното за днес откриване на форум „Север“ се отлага. С извинение за причиненото неудобство.“ Като от съобщението не ставаше ясна причината за това решение на администрацията.

Отговорът на въпроса “защо днес не бе открит Северния Форум на Филипопол?” е ясен за всички. Защото управниците, които трябваше да държат ножици и да режат лентата, бяха на протест.

Здравко Димитров на протеста на ГЕРБ в защита на Бойко Борисов

Голяма част от управата на Пловдив не скри къде е, а публикува снимки от гражданско – партийното си недоволство в социалните мрежи.

Местният партиен лидер Иван Тотев написа в профила си: „Пловдивската структура на ГЕРБ стои твърдо зад своя лидер Бойко Борисов! Случващото се през последните часове е тежък удар по демокрацията в България и невиждана репресия.“

Да не би да има стачка на кметовете в знак на протест на ареста на шефа им? Кой работи днес в Общината? Град Пловдив на автопилот ли е? – Тези въпроси резонно поставиха читатели на Под тепето.

Ето какво отговориха от Пресцентъра на кмета:

Община Пловдив никога не е била на автопилот. Със заповед на кмета Здравко Димитров заместникът му по финанси Величко Родопски изпълнява длъжността кмет за днес.

Димитров, всички районни кметове и служители на администрацията, които са изявили желание да отидат на протест в столицата се си пуснали отпуск.“

Неофициално служители на администрацията коментираха че премиeрът Кирил Петков ги е пуснал в принудителна отпуска.

Така местната власт отмени рязането на лента на Археологическата зона Форум Север, която ще свързва Главната улица с Епископската базилика на Филипопол, заради протеста на ГЕРБ пред МС.

Пловдивчанки чакат днес за официалното откриване на експонираната археология 

Още за бъдещото отношение към сектора на Древния и вечен град вижте в статията Общината асфалтира титлата Европейска столица на културата.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

  1. Не разбрах кои чиновници са били в принудителен отпуск, нареден от Кирил Петков. И служителите на коя администрация го твърдят?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина