АктуалноГласовеМненияНовиниПод ножа

Наталия Елис: Избягахме от една война, за да влезем в другата – ВИДЕО

„Колко е сложно един човек да съзидава, без да се кара с хора наоколо“, попита доброволката, след като кметът на Пловдив превърна пресконференцията за настаняване на украински майки в ремонтираната Белодробна болница в политическа канонада, насочена към областния управител

Както ви съобщихме кметът на Община Пловдив Здравко Димитров използва присъствието на медии тази сутрин, при посещението си в ремонтираната Белодробна болница, за да атакува областния управител Йордан Иванов по различни теми. Това се случи по време на настаняването на първите майки с деца, бежанци от войната в Украйна, в обновената сграда, която ще им служи за втори дом.

Той говори близо пет минути колко много е направила общината и как областният управител не дошъл нито веднъж на обекта, което предизвика реакция у доброволците, които са инициатори на идеята там да бъдат приютени бягащите от ужаса на военните действия.

По средата на изказването му първа напусна Наталия Еллис, която малко по-късно обясни постъпката си с емоционален пост във Фейсбук.

Очаквания и реалността… дългоочаквана (поне от моята страна) прессконференция с кмета в болница се превърна във война между него и областния…, че едни правят повече от другите… и кой колко…

Избягахме от една война, да влезем в Другата. Може, затова и да са бедни хората в България, че постоянно някой е във война с някой?

Колко е сложно един човек да съзидава, без да се кара с хора наоколо?

За нас всички правят наистина МНОГО – и община, и областните институции. И доброволци, и бизнес-хора! Не мога да кажа, че едните правят повече от другите. Това е като в семейството – кой разумен човек ще сравнява роля на Баща и Майка, баба и дядо в едно семейство? Никой.

И не мога да гледам, как едни се карат с другите, с моето участие. Прессконференцията беше без мен. Защото аз съм за мир. НЕ НА ВОЙНАТА. Всякаква войната.“

В същия пост Наталия е споделила видео с импровизираната изложба в столовата на центъра, където са наредени рисунките на български деца с пожелания за мир.

Альона от Запорожие: Искаме само спокойствие и мир, нямаме нужда от нищо повече

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

    1. за да можем отново да си изберем маминия инджинеринг ТОТЕВ да ни довърши като си изгради чифлик до Тримона и си огради с тараба градината да не му се пречкаме. Има си Имунитет милият =до ДАВНОСТ= та след като му изтече мандатчето да ни ощастливи, еха!

    1. Стига сме им мълчали на крадливите ГЕРБави интриганти!

      Разграбииха даже калдаръмите и паважите и речното корито от дялани камъни – то аслъ остана ли нещо за доразграбване…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина