АктуалноГрадътЖивотИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

Направиха за втори път първа копка на басейн Младост

4-години след първата копка по изграждането на плувен комплекс Младост, днес отново бе даден старт на строителството му. След 2 години, колкото е срокът на изпълнение, Пловдив би следвало да има супер модерна база за плуване с олимпийски басейн по най-съвременни технологии. Проектът ще струва 21 милиона лева, като има 100 процента осигурено финансиране от последния многомилионен заем, който бе изтеглен от общината в този мандат.

„Ще имате най-модерния басейн в България. Обещавам, че този път ще бъде завършен“, заяви кметът Здравко Димитров пред младите плувци, дошли на церемонията по втората копка.

„Нямах намерение да правя първа копка. Тук първа копка имаше преди четири години, но набързо, без да има пари. Сега съм сигурен, че изпълнителят в лицето на ГБС ще приключи в срокове и качествено“, обясни Здравко Димитров.

Той допълни, че улицата между спортните игрища и залите няма да бъде затваряна при строителството.

Плувният комплекс ще е с 1006 седящи места и щом бъде завършен ще може да приема състезания от най-висок ранг. Проектантът арх. Тодор Абаджиев има желание да използва в проекта най-съвременните технологии при изграждането на басейна, с основи от хром-никелови панели.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

  1. Чакаме и третата и сумата да набъбне до 100 000 000 ,,,типично и гарантирано от ГРОБ и Амебата (зиката тъпото)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина