Най-ефективните тротинетки – Hobo, вече и в Пловдив

Актуално Градът Живот Зелен град Новини
Hobo, вече и в Пловдив

Българската компания за споделено пътуване навлиза в града тази седмица

От тази седмица жителите на Пловдив ще имат ново решение за бързо, зелено и ефективно придвижване. Българската компания Hobo навлиза с модерни и практични тротинетки, на които пловдивчани и гостите на древния град ще могат да се насладят. Екологичният превоз е подходящ както за лежерна разходка, така и за пътувания с цел работни срещи, лекции, социални събития, туристическа обиколка на града. Същевременно с това електрическите тротинетки са решение и срещу замърсяването на въздуха в красивия град под тепетата. Утре представители на компанията и общината ще подпишат меморандум за сътрудничество.

„Hobo, освен бизнес, е и кауза. Всички ние в компанията сме ангажирани с опазването на околната среда. Електрическите ни тротинетки са подходящи за забавление, но също така са и удобно градско превозно средство за стигане от точка А до точка Б, чрез което можем да намалим вредните емисии от автомобилите.”, каза основателят на компанията Теодор Райчев.

В Пловдив към 2019 г. са регистрирани 190 000 моторни превозни средства. Населението на града е над 300 000 души, което прави по 1 кола на човек и половина. С навлизането на услугата в града, в Hobo вярват, че ще успеят да променят навиците на гражданите, предоставяйки лесна, удобна и достъпна алтернатива на традиционния транспорт. Услугата стартира с преференциални условия за всички в Пловдив. В рамките на първия  месец, след активацията, вместо стандартната за София такса от 1.60 лева при ползване, всеки нов потребител на приложението ще може да кара без да заплаща такса „отключване” цял месец. След края на периода стойността за стартиране на тротинетката в Пловдив също ще бъде преференциална – 1 лев, a таксата на минута ще си остане само 20 стотинки. Това прави тротинетките на Hobo най-достъпните на българския пазар.

„Тъй като сме български стартъп, с изцяло български екип, сме добре запознати с възможностите на хората в различните градове. Hobo не е мултикомпания със стотици служители, която просто иска да превземе пазара. Напротив. Искаме да сме близо до нашите потребители и да сме им от полза. Затова и печалбата не е наша самоцел, тя идва като естествено следствие на усилията, които полагаме да сме различни. Желанието ни е около Hobo да изградим едно осъзнато общество, в което хора от различни възрасти и с разнообразни интереси, да се обединят. Технологиите и иновациите са движещата сила, която може да ни води напред. Технология и иновация е това, което и ние предлагаме и вярваме, че хората в Пловдив ще припознаят Hobo като техния нов съюзник по пътя към развитието, което се вижда осезаемо тук, в града под тепетата.”, казва Теодор.

Тротинетките  Hobo са минали всички тестове за качество и безопасност. Те могат да се наемат всеки ден между 06:00 и 02:00 ч. Освен в Пловдив, компанията оперира още в София и Благоевград, а в края на месеца предстои да навлезе в още един град.  Hobo е първият български микромобилити стартъп, който предлага електрически тротинетки под наем. Компанията стартира своята  дейност през септември 2019 г., а към днешна дата се превърна във водеща на пазара за споделени услуги.

Споделете ни във:

5 thoughts on “Най-ефективните тротинетки – Hobo, вече и в Пловдив

 1. SCOOTER; E-SCOOTER; EL-SCOOTER са наименованията под които това МПС =моторно превозно средство= е известно по света. Със или без парен двигател.

  „Тротинет-алафранга“ по французки ша озадачава невинните туристи!

 2. Като ВЕЛО- ли се администрират тези МПС? Като таксита? каза:

  Най-важното беше да изясните на населението дали се води като пешеходец (?!?едвали!), като велосипедист или …?

  Недопустимо е да профучават по тротоарите.

  Никой няма йнтерес да го глобяват общинските биятели.

  „Статията“ представлява търговска реклама… не особено скопосана.

   1. Не може да се „води велосипед“ щом е МПС с моторна тяга.

    Опасно нещо е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.