АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Може ли Иван Тотев отново да бъде кмет на Пловдив? (ВИДЕО – Епизод I)

Вижте отговора на този въпрос и на много други в първата част от интервюто с бившия градоначалник и втори в листата на ГЕРБ за предстоящия парламентарен вот

Ще погледне ли отново към кметския стол Иван Тотев?

Как се вижда в бъдещата си роля на народен представител и какви ще са неговите теми в парламента?

Дали с отиването в София ще се отдалечи от Пловдив?

На тези, и много други въпроси, отговаря бившият кмет и втори в листата на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори, в най-искреното си интервю след края на втория му мандат.

На партия шах в студиото „В Капана” на Под тепето, Тотев открито говори за получените „шамари” от неприятели и от партийни приятели, за отношенията си с Бойко Борисов преди и сега и причината премиерът да подминава Пловдив в определени моменти от мандатите му, за търканията със Здравко Димитров преди и сега, за приятелството с Цветан Цветанов и разделените им политически пътища днес.

За първи път бившият градоначалник се спира и на бизнеса на фамилия Тотеви, неговата роля в него и сделката за имота на бившата пивоварна Каменица. Разбира се, говори за изборите, листата на ГЕРБ и присъствието на някои интересни лица в нея, като Радомир Чолаков например.

Отивам в парламента заради Пловдив и основно за Пловдив и да направя така, че държавата, правителството, Министерски съвет, всички да обръщат повече внимание на Пловдив, за да се реализират проекти, които аз като кмет видях, че без тази политическа подкрепа не могат да се реализират. Аз не мога да кажа, че бях кмет с някаква огромна политическа подкрепа зад гърба си, за да се стартират огромни неща, да имам отворени врати. Всичко беше една огромна борба. Ако видите двата мандата назад, ще видите, че много хора работеха да не се случат нещата. Това беше много ясно, така че опитът, който имам от гледа точка да се пребориш за нещо – то хъса го имам”, заявява в началото на разговора Иван Тотев.

Убеден е, че Здравко Димитров е трябвало още тази година да направи реформа в администрацията и в определени общински предприятия (вижте и чуйте в интервюто кои). Коментира активността на областния управител.

„А може ли отново да бъдете кмет?”. Вижте отговора на Иван Тотев в първата част от интервюто в студиото „В Капана” на Под тепето.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

14 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина