АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Може ли Иван Тотев отново да бъде кмет на Пловдив? (ВИДЕО – Епизод I)

Вижте отговора на този въпрос и на много други в първата част от интервюто с бившия градоначалник и втори в листата на ГЕРБ за предстоящия парламентарен вот

Ще погледне ли отново към кметския стол Иван Тотев?

Как се вижда в бъдещата си роля на народен представител и какви ще са неговите теми в парламента?

Дали с отиването в София ще се отдалечи от Пловдив?

На тези, и много други въпроси, отговаря бившият кмет и втори в листата на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори, в най-искреното си интервю след края на втория му мандат.

На партия шах в студиото „В Капана” на Под тепето, Тотев открито говори за получените „шамари” от неприятели и от партийни приятели, за отношенията си с Бойко Борисов преди и сега и причината премиерът да подминава Пловдив в определени моменти от мандатите му, за търканията със Здравко Димитров преди и сега, за приятелството с Цветан Цветанов и разделените им политически пътища днес.

За първи път бившият градоначалник се спира и на бизнеса на фамилия Тотеви, неговата роля в него и сделката за имота на бившата пивоварна Каменица. Разбира се, говори за изборите, листата на ГЕРБ и присъствието на някои интересни лица в нея, като Радомир Чолаков например.

Отивам в парламента заради Пловдив и основно за Пловдив и да направя така, че държавата, правителството, Министерски съвет, всички да обръщат повече внимание на Пловдив, за да се реализират проекти, които аз като кмет видях, че без тази политическа подкрепа не могат да се реализират. Аз не мога да кажа, че бях кмет с някаква огромна политическа подкрепа зад гърба си, за да се стартират огромни неща, да имам отворени врати. Всичко беше една огромна борба. Ако видите двата мандата назад, ще видите, че много хора работеха да не се случат нещата. Това беше много ясно, така че опитът, който имам от гледа точка да се пребориш за нещо – то хъса го имам”, заявява в началото на разговора Иван Тотев.

Убеден е, че Здравко Димитров е трябвало още тази година да направи реформа в администрацията и в определени общински предприятия (вижте и чуйте в интервюто кои). Коментира активността на областния управител.

„А може ли отново да бъдете кмет?”. Вижте отговора на Иван Тотев в първата част от интервюто в студиото „В Капана” на Под тепето.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

14 коментари

 1. Най-отблъскващите имена и то подредени с Тотев отгоре едвали ще предизвикат възторг и „блестяща изборна победа“.

  Този път може и гражданството да се размърда разтревожено, то не може всеки път все под строй с ромите, масово . . .

 2. И друго прави впечатление. Толкова време вече не е кмет, а „комплексът Славчо Атанасов“ още го държи. Може би разчита на късата памет на хората. Славчо в периода който беше кмет направи за града не по-малко от него, при зверско пречене на държавата, инициирано именно от Тотев. И друго е много смешно, може по тази причина комплекса Славчо ще остане при него вечен. При цялата държавна машина и колосалните ресурси, които хвърли на И. Тотев, трябваше и двата пъти служебно да му подсигуряват „победата“ над Славчо. Е, как да преглътне всичко това

 3. Интересно е, че въобще се е съгласил да говори. Тотев е емблематичен пример на властник, който колосално се е облагодетелствал от позицията си. Може би след Освобождението Пловдив не е имал кмет, който да акцентира толкова много върху финансовия просперитет на фамилията си и толкова много да се облагодетелства. Спокойно може да се каже, че семейство Тотеви са новите инай-големи олигарси на Пловдив.

  1. Здрав Партиен Другар, властелинът Партиец да не би да надхитри отново кротките си добродушни съселяни („заспал Муйко в сламата“ = АЙЛЯК, майни!) като се вреди с острите си лакти за ДЕПУТАТСКИ ИМУНИТЕТ ЗА МАНДАТ-ТРИ-ЧЕТИРИ ТА ДО ДАВНОСТ?

   За по-лесно, де, вместо да занимава горките отрудени заплатаджии от Прокуратурите да ги разсейва от любимата им проституция

 4. Камерата се поставя НЕ СРЕЩУ ОСВЕТЛЕНИЕТО.
  В скучната празна стая („студио“, кис-кис, Градът се препълни със „телевизионисти“, всеки със студиото си = ‘ми идете ф кръчмата на ъгъла, мари!)
  Вероятно и акустиката е скапана, ама ще ме домързи да слушам мъдреца, докато ЗЕМЯТА СЕ ВЪРТИ . . .
  Иво, „черно на бяло“то ти сякаш е цъфнало и вързало, та вече и ВИДЕО – айде, холам

 5. Предизборно интервю. Говорене по поврхността с привидно задаване на неудобни въпроси. Спестени основни въпроси от рода каква инфраструктура има в момента пренастроения и пренаселен Пловдив след 2-та мандата на „ВИЗИОНЕРА“ Тотев?

 6. Кадър на Автото играе шах.? Двойкаджия кмет, двойкаджия премиер и хоп Каменица парк, а пловдивчани плащат най-високите данъци в България!

 7. Прилично интервю на Тотев. Но можеше и да се навлезе в малко повече конкретика – за Зоопарка, за нахлуването му в УС на „Пловдив 2019“, за пошлия му сценарий срещу Манол Пейков, за това, как и защо наказа и изостави зам. Кмета Стефан Стоянов, благодарение на който има Капана, в който се проведе това интервю. Най-важното нещо на Пловдив са хората, а не партийните организации. Иначе адмирации за интервюиращия!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина