АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораИмоти в ПловдивКварталиНовиниОбразование в ПловдивОбщина Пловдив

Местят нова детска ясла в Тракия заради протести

Протестите на близо 400 недоволни жители на микрорайон Зона А-11 в Тракия, че на терен публична общинска собственост с отреждане за детско заведение, ще се изгражда нова ясла, успяха. Проектът се мести, съобщи днес кметът на Пловдив Костадин Димитров при откриването на нова детска градина в най-младия район на града.

Както медията ни първа съобщи преди месеци бъдещ Строеж на детска ясла разедини тракийци. В началото на годината голяма част от съкварталците се обявиха против осъществяването на проекта за забавачката, тъй като смятат отредения за нея терен за последното зелено петно, на което играят деца от двете съседни микрозони в междублоково пространство до блок 42.  

Припомняме, че в коментар по казуса районният кмет Георги Гатев подчерта, че в Тракия има само две такива детски заведения, които се намират в двата му края и са крайно недостатъчни. Въпреки няколко проведени срещи съкварталците продължиха да настояват местната власт да се откаже от този проект, въпреки осигуреното финансиране и сроковете по него. Припомняме още, че за изграждането на яслата Община Пловдив е кандидатствала с проекта на стойност 4,5 млн. лева по програмата на МОН.

Проявих емпатия към гражданите от микрорайон А – 11, влязох им в обувките. До тях се строят редица жилищни комплекси. Наистина, успяхме да чуем гражданите и съответно детска ясла ще бъде преместена в зона А – 13 на общински терени в квартал „Скобелева майка„, където има огромно пространство„, съобщи кметът Костадин Димитров по повод разрешаването на проблема.

Той уточни, че проектантите са готови с новата детска ясла. „Те ще направят корекциите и адаптирането безплатно. Документите ще бъдат изпратени в МОН, за да може всички да бъдат доволни. Когато правим нещо хубаво, например, детска градина, не трябва да има негативи„, коментира Димитров.

Градоначалникът обяви още, че Проблемът с детските градини в Тракия е решен.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

    1. Много си зле, заради една леличка, търсеща известност, децата ни няма да имат ясла. Тя е същата плюеща като теб. Човекът оправя бакиите на баскетболиста. Той разкопа безмозъчно града.

      1. Децата ще имат ясла, олигофрен ли си? Просто няма да е на последния зелен кът. ГЕРБерски тъпунгер такъв, научете се да четете.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина