АктуалноГрадътКварталиНовиниОбразование в ПловдивОбщина Пловдив

Проблемът с детските градини в Тракия е решен

Всички детски заведения в най-младия район на Пловдив са санирани, отчете кметът Костадин Димитров

Проблемът с детските градини в Тракия е решен, това съобщи кметът на Община Пловдив Костадин Димитров, който заедно с райкметът Георги Гатев откри днес новата детска градина в най-младия пловдивски район, навръх рождения си ден.

Най-големият подарък за моя рожден ден е откриването на филиала на ДГ „Червената шапчица“, каза градоначалникът който навършва 49 г. на 5 юни.

В новата сградата ще преместим четирите филиални групи на ДГ „Червената шапчица“, а наесен ще обявим прием за още 4 групи„, обясни кметът на района Георги Гатев.

Забавачката се намира до блок 126 и в началото на месеца за нея бе обявен първи прием за 101 свободни места.

Пълният капацитет на градината е за 200 деца, разпределени в 8 групи с по 25 деца, като има възможност да бъдат приети допълнително още 40. Сградата, която има 4 секции, е изградена с висококачествени съвременни материали. В помещенията на всяка група има самостоятелна енергоефективна вентилация за постоянна обмяна на въздуха.

Монтирани са високотемпературни чилъри и вентилационни конвектори, а на покрива на сградата е изпълнена шумозаглушителна стена за редуциране на шума от климатичните тела. Топлата вода в градината е от 3 източника – слънчеви колектори, ТЕЦ и ел. нагреватели. Дворното пространство е облагородено и озеленено, поставена е и поливна система.

По време на церемонията по официалното откриване кметът Димитров отчете, че вече няма детска градина, която да не е санирана.

До края на на годината ще отворим още детски градина, които трябва само да бъдат документално изчистени„, каза още кметът.

Водосвет за здраве бе отслужен от отец Иван.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина