Местният парламент решава дали да дари 200 000 павета на митрополията

Актуално Градът Забравеният град Избори 2021 Новини Под ножа
Павета Пловдив митрополия

Да дари ли Община Пловдив 200 хиляди павета на пловдивска митрополия ще реши в четвъртък Общински съвет. Зам.-кметът Пламен Райчев предлага на старейшините да преценят дали да бъдат предоставени сиенитни блокове за облагородяване на 2000 кв.м. площи, разположени на територията на манастири, църкви и параклиси в областта.

Предложението идва след получено писмо от митрополията, с което от там искат безвъзмездно предоставяне на 500 тона почистен паваж, или 200 хиляди броя павета. Въпросната паважна настилка е демонтирана от пловдивските улици при ремонти и последващото им асфалтиране, и се съхраняват на склад.

Припомняме, че предложението за дарението на значително количество паважна настилка на пловдивската епархия се внесе в комисиите към общински съвет за предната сесия, но бе върнато от правната. Преди това съветникът от ДБ Веселина Александрова изрази притеснение от факта, че в искането е посочено за „облагородяване на 2000 кв. м. площи, разположени на територията на манастири, църкви и параклиси в област Пловдив.

Паветата ще заминат някъде из областта, дори не знаем къде и де факто вече няма да са на пловдивчани, а частна собственост, и как и къде ще се ползват ще решава притежателят им,“ коментира юристът. 

Членовете на Правна комисия към Общински съвет-Пловдив поискаха да се предостави информация за наличните към момента количества от настилката, както и да се уточни в предложението, че паветата се даряват целево за конкретни общественодостъпни имоти в град Пловдив.

Споделете ни във:

13 thoughts on “Местният парламент решава дали да дари 200 000 павета на митрополията

 1. И самата Църква паразитира на гърба на държавата. Неподсъдна, недосегаема, все едно тя определя дневния ред на обществото. Не живеем в Средновековието. Има си едно ограничено място, да си се разполага там.

  1. Драпаха да получат Привилегия като ДЪРЖАВНА църква със задължително (квази-комунистическо идИологическо) ВЕРОучение за Нация от ПОСЛУШНИЦИ = и режимът БоБо, БоБоДВЕ и БоБоТРИ почти постигна симбиозата, много се любеха с Миколай Попа; ала сега в суматохата отпаднаха ‘секакви „доховни“ преструвки и набързо каквото докопат ГРАБЯТ.

   Оглозгаха Града до калдаръмите!

 2. Откъде накъде? Тоя паразит да си купи павета от пазара. Тези са на пловдивчани. Тях питате ли ги?

 3. няма "ДАЛИ": ДАДЕ ГИ СелСъветът, майни! ГЕРБ до калдаръмите ни оглозга! каза:

  Веднага свалиха от първа страница ИСКАНЕ ПОИМЕННО 26-тимата Ортаци послушници на крадливия Миколай Попа да бъдат разобличени за Историята: https://podtepeto.com/aktualno/mestniyat-parlament-dari-200-000-paveta-na-mitropoliyata/comment-page-1/#comment-173781

  ПОНЕ НЯКОЙ ЧИТАТЕЛ НЕ ГИ ЛИ ЗНАЕ ДА ГИ ИЗБРОИ МОЛЯ?

 4. ТошкоШОТЛЕКОВ
  4 юни, 2022 в 10:11 am
  Стъпка в правилната посока е решението на правната комисия.И като са започнали да попитам:могат ли да внесат предложетие за рещение на ОбС-Пловдив,с което да задължат Кмета в 10-15-дневен срок да представи подробна справка за наличните паважи,кой и как се разпорежда с тях,има ли и други“дарения“,колко струват по пазарни цени днес паветата и т.н.Въпроси-много.ЕДНО е важното-ЗАПОЧНАТИЯ РАЗГОВОР ДА БЪДЕ ПРЕТВОРЕН В ДЕЛА-да се предприемат енергични действия пред НИПКИ зА гласуване статут на недвижими културни ценности,както и приемане на ефективна наредба за опазване и използване на паважа.Г-н Кмета многократно е заявявал ,че с нито едно паве не е злоупотребено и че всичко се пази отговорно.Втакъв случай подробната справка няма да го затрудни-заместниците му ще изчислят за последните 5-10 г. колко улици са отремонтирани,колко и какъв паваж има наличен,кой и къде го съхранява,кой се разпорежда с него и т.н. За мене лично е интересен въпросът-защо когато ЕС навсякъде прокламира,подкрепя и насърчава зелената идея ,в Пловдив ,екологичната,вечната и БЕЗПЛАТНА улична настилка се подменя с компроментираната/над 30 отровни съставки/ асфалтова СКЪПА смес?Кой взема решенията за това?В края на краищата ние,гражданите,и нашите деца дишаме най-„чистия“въздух в ЕС,пием прекрасна вода и……. „така си мрем“.
  ТОЗИ текст писах на 4 юни 2022г.Дали някой от общинските съветници го е прочел,дали правната комисия е задължила г-н Кмета да представи в ОбС-Пловдив отчет,дали ще гласуват предложението на зам.кмета РАЙЧЕВ-въпроси без отговори.“Керванът си върви,кучетата си лаят“.
  Мисля ,че е
  крайно време да инициираме общоградско допитване чрез уважаваните медии за настоящето и бъдещето на завещаната ни от предците ни собственост-паважите на гр.Пловдив.Болна тема по която всеки пловдивчанин има коментар.Ако има и други съграждани ,които подкрепят идеята-чрез любезно предоставената трибуна в сайта-пишете.

 5. Ако общинския съвет гласува за харизването на паветата, публикувайте имената на съветниците, одобрили искането на лицето Николай. Да видим кой се разпорежда с материалната памет на града ни, ограбвайки я.
  Паветата трябва останат в Пловдив. Църквата е богата, да намери други начини за облагородяване на обектите си, а не чрез кмета който е много близък с Николай.

  1. Църквата БЕШЕ силна докогато беше НАРОДНА.

   След като си оформиха Нотариални Актове за улесняване на Магьосничества -сякаш някой ще посегне на църковното- БП“Ц“ Лимитед се превърна в …ЧАСТНИК, един от безбройните.

   Всякакви попълзновения да внушават свои отживели средновековни догми и „идеологии“ на Нация от Послушници (каталясала от задължителните комунистически идеи и практики) са възмутителни.

   Неприемливи.

   НЕЗАКОННИ

 6. При строга отчетност и ОТГОВОРНОСТ паветата на Града следва да бъдат запазени В ГРАДА за евентуални бъдещи потребности ба ГРАДА.

  Ако трябва йън десетината си ЗАМ-ове и калабалък РАЙ-ове баскетБОЛНИЯТ кадърник нека си назначи ЗАМ- ПАВАЖ, но мат’рияла не е за продаване, още по-малко за подаряване!

  1. Паветата на Града от стари времена са НАСЛЕДСТВО МОЕ / ТВОЕ / НАШЕ на гражданството =включително на арменци, евреи, турци, роми, агнностици, гностици, атеисти и будисти.

   Няма сметка и няма ЛОГИКА на алчния лаком Аятоллах със злия поглед, с ролекса и с лимузината с пожарникарска сигнализация (и БЕЗ задължителното при пострижение МОНАШЕСКО ИМЕ) Миколай Герголюб БАРЕТОВ да му прода… подаряваме нито три павета.

   Общинските съветници които ХАРИЗВАТ което не е тяхно по идИологически „причини“ са идеоти.

   ИСТОРИЯТА ЩЕ ГИ ЗАПОМНИ (централният „кмет“ стаменов вече получи своята …тъмно-бяла точка)

   1. ПЛОВДИВСКИТЕ ЦЪРКВИ СА СИ ПРЕДОСТАТЪЧНО НАСТЛАНИ И ОФОРМЕНИ ОТОТДАВНА И ‘АЙДЕ НеМА НИЖДА ДА СЕ НАДЛЪГВАМЕ, МИКОЛАЙЧИК!

    НАНЯКЪДЕ НАДРУГАДЕ СА ЗАМИСЛЕНИ КРОЕЖИТЕ, ИЗ ЧИФЛИЦИТЕ НА БОЛЯРИТЕ И АРХОНТесите и вилите на попадиите и изобще …друго като не остана за доразграбване айде дайте ми сега и калдаръмите, че една размазана чернилка по за три сезона (ако няма сняг /сол…)

    Като живне Градът след ГЕРБавата Националн Катастрофа ПАВАЖЪТ ЩЕ НИ ТРЯБВА!

    1. не "някъде из областта", а из обласТИТЕ на епархията каза:

     Като цуне паветата не се знае ИЗ КОЯ ОТ ОБЛАСТИТЕ МУ ЩЕ ГИ ПОГРЕБЕ МикиПопа (оти она не е една, он може и на Коньовица да си ги закара ДАРЕНИЯТА)

     1. БолгароСъветската БП“Църква“ Гундяева не признава Демокрация, там е Средновековен Феодализъм. Начальство ЛУЧШЕ ЗНАЕТ.

      Като заповяда МикиПопа да карат неговите си самосвали право към Банкя, оти с милия БоБо си се обичкаме от памтивека – КОЙ послушник ще му възрази, украинския консул или италианецът?

      Ало, ОБЛАСТНИЯТ ,,,?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.