И братя Аргирови стават почетни граждани

Актуално Градът Живот Новини

Общинският съвет ще решава дали братя Благовест и Светослав Аргирови да бъдат удостоени със званието „Почетен гражданин на Пловдив” този четвъртък. Предложението до местния парламент е на кмета Здравко Димитров. То идва само няколко дни, след като с почетната титла бе отличен бившият ректор на Медицинския университет проф. Стефан Костянев.

Като мотиви в предложението на градоначалника е написано: „Изключителен принос в областта на музиката и културата, заслуги за популяризирането и утвърждаването на националния и международния престиж на град Пловдив.

„В продължение на 40 години те работят в областта на музиката, популяризирайки пловдивската и българската култура. Отличени са на редица национални и международни конкурси“, допълва в предложението си Здравко Димитров.

Споделете ни във:

2 thoughts on “И братя Аргирови стават почетни граждани

  1. Познавам братя Аргирови от Музикалното училище, където учихме заедно. Бяха много забавни. После направиха кратка шеметна кариера в България преди да заминат за Скандинавия за дълги години, където вероятно са били уважавани за дейността си. Но какво конкретно са допринесли за културата на града ни, за да станат нейни почетни граждани.
    Питам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.