Локалните платна на Асеновградско шосе ще бъдат готови до лятото на 2021г.

Актуално Изпод тепето Новини

Осветление ще има само на кръговите по трасето, а не на по целия път до Асеновград

На 8 август получихме заповед от МРРБ за процедиране на парцеларния план за югоизточния обход, съобщи Дани Каназирева

Започна изграждането на локалните платна по Асеновградско шосе. Днес областният управител Дани Каназирева, кметовете на общините Куклен и Родопи, и изпълнителите на обекта от „Иса 2000” направиха първа копка в близост до новото колело преди табелата на Пловдив. Общият срок за изпълнение на целия проект е 465 дни, от които 120 са за проектиране. Стойността на обекта е 18 милиона и 900 хиляди лева с ДДС.

„ Вчера, на 10 август, в 17ч., влезе в сила строителното разрешение. Нямаме постъпили жалби и възражения, така че работата може да стартира. Радвам се, че строителството започва, тъй като в началото на годината имахме пречки, които поставяха в риск целия проект. Общият брой на имотите за отчуждение бе 131, от които 40 от община Куклен. Големият проблем бяха средствата по изплащането на отчуждителните процедури. Но благодарение на АПИ, че дни преди да приключи срока през февруари сключихме споразуменията, валидирахме сделките”, обясни на място областният управител Дани Каназирева. Тя уточни, че 63 декара са били сменени като предназначение от земеделска земя.

Локалните платна ще бъдат с обща дължина 20 километра- по 10 километра в посока. Ще бъдат двулентови, с широчината 6 м. В проекта е предвидено изграждане на осветление на всички кръгови по трасето. На въпрос на Под тепето Дани Каназирева заяви, че осветление по цялото шосе не е предвидено.

„ Строителните дейности ще протекат по най-бързия начин и се надявам догодина, по това време най-късно, да откриваме обекта. Той е част от една голяма стратегическа програма за изграждането на околовръстния път на Пловдив. Това е може би началото. Следващата крачка е строителството на връзката между кръговото на Пловдив до кръговото на Скобелева майка. Това ще даде тласък на развитието на икономиката в тези промишлени зони. Ще отвори още работни места. Така можем да си върнем децата от чужбина”, каза изпълнителят на проекта Паун Иванов. Той подчерта, че с изграждането на локалните платна ще бъде решено обслужването на всички предприятия и обекти по продължението на Асеновградско шосе.

„ На 8 август получихме заповед от МРРБ за процедиране на парцеларния план за югоизточния обход. И там сме в ход с процедурата. Очакваме и обществената поръчка за избор на изпълнител, през което време да се процедира парцеларния план. Очакваме откриването съвсем скоро на пътя до Хисаря и Пазарджишко шосе, както и надлеза на Хисаря”, съобщи още Дани Каназирева.

Споделете ни във:

1 thought on “Локалните платна на Асеновградско шосе ще бъдат готови до лятото на 2021г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.