АктуалноВкусът на градаГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Легендарен сръбски оркестър в Пловдив за Нова година

Има нещо магическо и сакрално в сръбската музика. Както казват – наслада за душата и щастие за сърцето. А какво по-добро обещание за незабравимо посрещане на Новата година от цяла вечер в музикални ритми и весели хора около теб!?

Пивоварница FRIK&S е локацията, а Kristijan Azirovic Orchestra са нашето предложение за епично парти този 31-ви декември. Те са двукратни победители на фестивала в ГУЧА. Това е най-мащабният балкански фолклорен фестивал за духова музика, на който се надсвирват повече от 160 музиканта, оцелели след елиминации между почти 2000 любители на тромпета и духовите инструменти. Всичко това се случва пред публика, която надхвърля 600 000 души, а редица познавачи сравняват преживяването дори със световноизвестни събития като Glastonbury, Reading, Burning Man или Coachella.

Стилът, в който се изявяват музикантите, е балкански и бохемски, точно като за Пловдив, а предложението за новогодишната нощ включва още:

– Деликатесно плато сирена и сушени меса, плодове, мед и ядки
– Терин от гъши дроб, канапе от сладко царевично кексче, домашно сладко от смокини
– Гръцка салата с прясно осолено сирене, нефилтриран зехтин, риган, кростина
– Руска салата за споделяне през цялата вечер
– Домашно изпечена поркета, сладък винен сос, билкови печени картофи, глазирани моркови на грил
– Шоколадова стаут торта с ягоди
– Баница с късмет
– Шампанско

А за пивоварница FRIK&S ви гарантираме, че ще четете и чувате много още. Тя отвори врати буквално преди два месеца, на мястото на най-старата пивоварна в квартал Каменица, и оживи емблематичния комин, който всички забелязват отдалече и където сега се произвежда крафт бира и се случват ежеседмично мероприятия.

Начинанието е подето от екипа на едно от най-култовите места в столицата – Маймунарника. Целта им е да го превърнат в част от културната карта и календар на Пловдив, за да предложат на жителите и гостите на Града под тепетата неповторимо изживяване, изпълнено с тематични събития и качествена местна бира и храна.

Във FRIK&S ще откриете три основни неща – крафт бира, директно от казана, крафт храна, приготвена на момента, и крафт музика, изпълнена на живо. През делничните дни може да се насладите на дневни менюта за обяд, а акустичните им вечери са истинско удоволствие за слуха и определено си струва да замените централните пловдивски локации с нещо по-различно.

Пивоварница  FRIK&S определено не е място, което може да пропуснете. Не само екипа и подхода им към пловдивската публика, но и майсторството на главните готвачи и разнообразието от занаятчийско пиво – са обещание към всички нас, че те са тук, за да останат и да изпълнят културния живот под тепетата с още повече стойност!

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина