АктуалноБългарияЖивотНовини

Колко точно дни ще почиваме по празниците?

Тази година ваканцията за учениците ще е точно 10 дни

Със започването на декември всички работещи и учащи вече нетърпеливо очакват традиционните дни по Коледа и Нова година, когато имаме възможност да отдъхнем на спокойствие от ежедневните задачи.

Тази година се събират цели 5 неработни дни покрай Бъдни вечер и Рождество Христово. Официалните празници са 24, 25 и 26 декември, но тъй като два се падат през уикенда, към тях се присъединяват и 27 (Стефановден) и 28 същия месец. По този начин работните дни през 52-рата седмица на 2022 година са само два. Имащите възможност да ползват отпуск лесно могат да ги съберат и да получат, също като учениците, цели 10 дни за ваканция.

31-ви декември не е официален почивен ден, но тази година той се пада в събота, така че всички празнуващи ще могат спокойно да се подготвят за посрещането на 2023-а. 01 януари е официален празник и поради факта, че е в неделя, почиваме също и в първия понеделник от годината.

Началото на работния и учебния процес поставяме във вторник – на 03.01. Ваканцията за учениците, която често преди включваше дори Йорданов- и Ивановден, ще е само 10 дни. От МОН са предвидили повече почивка около края на първи срок.

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина