АктуалноГрадътНовиниОбщина Пловдив

Кой е Нъшан Деркалестаниан?

Новият шеф на ОП „Паркиране и репатриране“ бе под номер 27 в листата с кандидати за общински съветници на „Браво Пловдив“

От днес общинското предприятие, наричано „Златната кокошка“ на Община Пловдив има нов шеф. Както ви съобщихме по-рано Ненко Калакунов вече не е директор на „Паркиране и репатриране“. Бившият шеф на ОП-то по непотвърдена официално информация е „напуснал по взаимно съгласие“. На неговото място е назначен Нъшан Деркалестаниан, потвърдиха от администрацията.

Той е на 38 години и има богат административен опит. Деркалестаниан е бил експерт в Областна администрация – Пловдив, в отдел „Координация и европейска интеграция“; секретар на Областния съвет по безопасност на движение по пътищата на територията на област Пловдив: член на Областната транспортна комисия, Областния съвет по етнически и интеграционни въпроси и Областния съвет за развитие. 

Семеен е от 2019-а година.

По време на Местните избори през 2023 г. той бе под номер 27 в листата с кандидати за общински съветници на „Браво Пловдив“.

Като свои приоритети в новото си поприще той определя: засилване на ефективността на контрола в Синя зона; решаване на проблемите с паркирането в централна градска част; адаптация и разширение на системата за паркиране; автоматизират процесите в нея и да се прецизира работата на „паяците”.

Нъшан Деркалестаниан е декларирал също, че ще направи ревизия на всички издадени служебни абонаменти.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина