ИзбориНовини

Венцислава Любенова: Пловдив ще бъде приоритет на коалиция ПП–ДБ

Венцислава Любенова е кандидат за народен представител от коалиция Продължаваме промяната – Демократична България обединени. Любенова е четвърта в листата на 17-и МИР и пета в 16-и МИР.
Венцислава Лююбенова има солиден опит в Парламента като народен представител в 47-то и 48-то Народно събрание и председател на комисията по външна политика в 47-то Народно събрание. Тя работи активно по подготовката за присъединяването на България към ОИСР, успешното провеждане на българското председателство на ЦЕИ, нормализирането на двустранния диалог в отношенията ни с Република Северна Македония както и активното участие в процеса на вземане на решения в ЕС при отстояване на националните ни интереси.

Госпожо Любенова, какви ще бъдат приоритетите на пловдивските народни представители от коалиция Продължаваме промяната – Демократична България в в 49-ото Народно събрание?

Пловдив винаги е бил в приоритетите на Продължаваме промяната от първото влизане на партията в Народното събрание през есента на 2021 година. Така ще бъде и занапред. Градът отчаяно се нуждае от промяна към по-добро и ще работим в тази насока. Ще припомня, че нашето правителство начело с Кирил Петков отпусна средства за стартиране на проекта за градска железница, за концертна зала и за основен ремонт на Хуманитарната гимназия. За съжаление нито един от тези проекти не започна осъществяването си и то по вина на местната управа. Общината трябваше да проведе търгове и строителството по тези три жизнено важни за града проекта вече трябваше да е започнал. Общинската управа дължи на пловдивчани отговори на въпросите защо не е направила нищо по тези въпроси.

В следващото Народно събрание ще продължим да работим за осъществяването на тези проекти, а и на всички проблеми, касаещи хората от Пловдив и областта.

Известна сте като политик, който използва всяка минути за среща и диалог с избирателите. Какво ви казаха и поръчаха те по време на тази предизборна кампания?

Аз съм открит човек и обичам да общувам с много хора. Всеки един от тях си има неговата си болка, но това, което ми направи най-силно впечатление е, че сега те имат повече надежда. Младите хора искат повече възможности за реализация у нас. Противно на насаденото мнение повечето искат да живеят и работят в България. Просто искат по-качествено образование, по-ясни критерии за специализации и работа в държавната и общинската администрация. По-добро здравеопазване.

Посетих доста села и малки градчета в областта по време на тази кампания. Възрастните хора много добре знаят кой увеличи пенсиите им. Те обаче хранят своите надежди младите да се върнат. За целта обаче трябва да се инвестира в качествена инфраструктура, за да могат малките населени места за станат атрактивни за инвестиции и отваряне на работни места. Широко известно е как се изхарчиха милиарди от Европа за развитие на селските райони. Изхарчиха се толкова качествено, че тези райони допълнително се обезлюдиха.

Какво му трябва на Пловдив, за да стане по-привлекателен град за живеене?

Пловдив и сега е най-хубавият град. Аз съм пристрасна, защото това е моят град. Аз живях доста време в чужбина. Имах възможност да остана и да имам материално по-добър стандарт. Предпочетох да се върна в Пловдив и да живея тук, защото си обичам града.

Проблемите тук са много. Като се започне от занемарената инфраструктура, започнатите и изоставени проекти, липсата на места по детски градини, откровено лошия обществен транспорт, който се компенсира с лични автомобили, а оттам идват и задръстванията. Всички тези неща ние пловдивчани трябва да си ги решим сами, за да живеем в един по-приветлив град.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина