Управлението на Пловдив е ялово и импотентно, смятат от ВМРО

Актуално Гласове Градът Новини Политика

Борислав Инчев предрича вдигане на данъците за автомобили и недвижимо имущество

Никола Михайлов, стажант

„Честито, пловдивчани, вече имате нов дълг от 102 милиона лева. Да, не са 120, но са 102 милиона, може тогава да е било грешка на езика. Според нас обаче, този нов дълг от 102 милиона няма да е единствен. Най-вероятно ще има и други.“ – с тези думи лидерът на ВМРО – Пловдив Борислав Инчев започна обсъждането на финансовото положение на Пловдив. Той осъди действията на общината и дори апелира кмета Здравко Димитров да излезе със становище и да сподели с хората своето мнение за бъдещия заем.

Очаква се тези 102 милиона да бъдат разпределени по следния начин – 90 да отидат за финансирането на инвестиционни проекти, 10 за интегриран проект на водите на град Пловдив и последните 2 милиона за съфинансиране на разходите, свързани с проекта за крепостните стени на Филипопол, където влиза и Небет тепе. Това са все добри за града идеи, но според ВМРО, общината прави всичко „през задния вход“. По думите на Инчев, не е етично информацията относно този огромен нов дълг да бъде държана в тайна от обществото.

Освен новият кредит на Пловдив, представителите на ВМРО обсъждаха и отчета на бюджета за 2019, който също не подкрепят. Бяха засегнати сектори, в които приходите са били много по-малко от очакваните, дори и без коронавирус, който да пречи на икономиката. По този повод, лидерът Инчев, който единствен отиде на общественото обсъждане на отчета, си позволи да направи следната прогноза за следващата година:

„При всички тези неща, предричам- чака ни вдигане на данъците. И то не такова нефелно както беше в 2020, а доста сериозно вдигане на данъците. И то в 2 основни параграфа- данъка на недвижимото имущество и данъка на автомобилите. Само това са начините, в които общината може да събере някакви свежи приходи.“

Секретарят на местната организация Камен Шишманов припомни, че от ВМРО са гласували против бюджета за 2020 година, като са го нарекли „бюджет на илюзиите“ и „бюджет на застоя“. По думите му, тези определения са се оказали верни, понеже за да не е в застой една община, а да се развива, тя трябва да усвоява нови финанси. Въпрос, по който Община Пловдив не работи.

„Самата община признава, че прогнозата за 2023 за външни дълг няма да е 102 милиона, а ще е повече от 114 милиона. Така че, нашето определение за този момент от управлението на община Пловдив е, че е ялово и импотентно.“

Споделете ни във:

3 коментара за “Управлението на Пловдив е ялово и импотентно, смятат от ВМРО

  1. Инчев, защо лаеш толкова, всички знаем какво притежаваше преди да станеш кмет на Южен и с какви имоти си тръгна! Дойде с галоши и си тръгна с 7 имота? Хайде поспри се!!!

  2. Мафия! В Пловдив за пореден път управлява коалиция от партии на мафията! Не само ГЕРБ. БСП, ДПС, Съюз за Пловдив, партията на Титюков – всички са на Общинската ясла!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.