АктуалноВластГласовеГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовини

Как кметът бяга от отговорност за Пробива

Изявлението на градоначалника на Пловдив Здравко Димитров, че Общинският съвет ще реши съдбата на Пробива до Водната палата е чиста проба бягство от поемане на отговорност. Това коментира пред Под тепето общински съветници.

Спирането и/или продължението на спорния проект за кръстовище на две нива до моста на Панаира не е въобще в компетентността на местния парламент, смятат членове на съвета.

Множество съветници от опозицията подчертаха изрично, че възложител на проекта е Община Пловдив, а тя се представлява от кмета. Това означава, че той е човекът, който може да го спре Пробива когато пожелае, категорични са съветниците.

Докъде стигна обсъждането на Пробива под Водната палата?

Ние сме взели едно решение по темата – това за теглене на заема и Общинският съвет не е възложител на обществената поръчка. Нито сме избирали изпълнител , нито имаме право да изберем по ЗОП, уточняват още те.

Кой е възложителя? Не е Об С. С подобно изявление от страна на Димитров се демонстрира, че няма да поеме персонална отговорност. Той буквално казва: Да го направи съвета. След това лесно кметът може да твърди „Об С реши, аз го изпълнявам“- предупреждават съветниците.

Обсъждането за Пробива мина. Какво следва? – ВИДЕA

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина