АктуалноБизнесБългарияВластГрадътИзбориНовини

Кирил Вътев: Духът на българския производител не е сломен

Свидетели сме на сериозни притеснения и недоволства на земеделските производители, но независимо от това има сериозна заявка за това изложение„, това каза при откриването на 9-ото издание на мегаизложението, което обединява международните специализирани изложби АГРА 2024, ВИНАРИЯ 2024 и ФУДТЕХ 2024 в Международния пловдивски панаир днес земеделският министър Кирил Вътев.

Близо 200 вина и спиртни напитки се състезават на Винария 2024

По думите му тук се срещат науката с практиката, най-новите постижения и хората, които имат амбицията да ги предлагат.

Големият интерес на изложители и производители показва, че духът на българския производител не е сломен след всички кризи и вярвам, че всеки ще си тръгне оттук с много оптимизъм и идеи„, заяви още Вътев.

Вицепрезидентът Илияна Йотова и министрите на земеделието на България Кирил Вътев и на Република Косово Фатон Пеци заедно прерязаха лентата на първите за годината изложения в Панаира.

Днес имаме честта и удоволствието да открием този голям по мащабите си, но и по-смисъл, международне форум, който свързва в едно земеделци, техника, храни и вино. Всяка година, когато се провежда този форум, съм тук не като ваш гост, а като част от вас, защото разбирам огромното значение на този форум не само за България, не само за нашите съседи и Европа, а и за целия свят“, каза при откриването вицепрезидентът Илияна Йотова.

По думите ѝ присъствието на земеделския министър Карил Вътев показва голямата подкрепа на държавата. Йотова поздрави министър Вътев за това, че подкрепя българските производители в борбата им за повече българска продукция на пазара. 

„Срамно е земеделската страна България да внася 80% от продуктите от други страни“, коментира още Илияна Йотова от трибуната. 

Още по темата четете в статията Илияна Йотова с озадачаващо послание за Панаира.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина