АктуалноВластИзбориНовини

Кирил Петков: Нови избори ще са пагубни

Ако България влезе в нова поредица от избори, би било наистина пагубно и загуба на историческо време. И в момента всеки депутат трябва да си каже: „Аз защо съм в това Народно събрание, каква е моята отговорност и към кого я нося“. Видяхме, че има смели хора и се надявам тения пример да бъде последван“. Това каза пред журналисти премиерът Кирил Петков, след като преди ден спортният министър в оставка Радостин Ваислев и петима депутати напуснаха „Има такъв народ“.

Припомняме, че решението им дойде, след като миналата седмица шоуменът и лидер на партията Слави Трифонов реши да напусне управляващата коалиция. В момента тройната коалиция между ПП, БСП и ДБ няма мнозинство в парламента и дори отцепилите се от ИТН да ги подкрепят, то все още няма да имат нужните поне 121 гласа.

Фокусирали сме се да имаме 121 депутати, които да нямат зависимости, никой да не спира промяната в антикорупционната комисия, никой да не спира бюджета. Радостин Василев и депутатите казаха, че тяхната лоялност е към България и няма да допуснат подмяна на идеите, които са им обещани със задкулисни договорки и приятелства от 20 години с хора като Орлин Алексиев. Сега въпросът е техният пример да бъде последван от още 7 човека“, заяви Кирил Петков.

Той добави, че няма задкулисни договорки и изрази убеждение, че „Продължаваме промяната“ ще срещнат и други съмишленици.

„Няма нищо задкулисно, няма никакви договорки“, посочи премиерът.

„Продължаваме разговори с много хора, идеята е всеки един да осъзнае огромната отговорност, която носи. Ако нямаме 22 закона проекта до края на годината, губим и спираме 12 млрд. европейски средства. Ако актуализацията на пенсиите не се случва, това е невероятен удар върху най-бедните пенсионери. В този момент младите семейства не получават допълнителни данъчни облекчения. Горивата продължават да са на тези високи цени, а едновременно с това казват диверсификация трябва да продължи по начина, по който го направихме“, каза премиерът какво ще се случи, ако не бъде приета актуализацията на бюджета от парламента и се тръгне към нови предсрочни избори.

Кирил Петков коментира и пуснатия от ИТН запис на Радостин Василев с депутатката Христинка Иванова, като обяви, че той не чул заплаха. „Долно е да записваш хора, с които работиш, те (бел.ред.: ИТН) се опитват да правят инсинуации“, каза още той по повод записа.

Източник: mediapool.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина