АктуалноВластГласовеИзбориМненияНовини

Кирил Петков в Садово: Няма да изпращаме оръжие на Украйна

Премиерът Кирил Петков, който е на посещение в пловдивското село Садово, където се срещна със земеделските производителите, пострадали от градушката преди седмица, коментира така искането на украинския посланик Виталий Москаленко България да предостави старо съветско въоръжение:

„Имаме решение на Народното събрание и ще го спазваме. В момента първите техники за ремонт идват. Това, което сме обещали, това ще направим. Не смятам, че на всеки 2 седмици трябва да отваряме тази темата отново. Аз смятам, че това, което направихме за Украйна на ниво подкрепа на бежанците, на ниво средствата, които до този момент сме вкарали, всякакви хуманитарни помощи, ще ремонтираме техники, които на друго място не могат да се ремонтират. Говорим за бойни машини от сериозен калибър. Това, че всичките мерки сме подкрепили, когато става дума за санкциите към Русия. Смятам, че България е направила достатъчно в тази насока и ще продължим да ги подкрепяме“.

Преди това от МВнР потвърдиха искането на украинският посланик Виталий Москаленко България да предостави старо съветско въоръжение. Предстои нотата да бъде изпратена на компетентните ведомства, уточниха от Външно

Министър-председателят посети с костюм и гумени ботуши масивите на пострадалите стопани в Садово и им обеща подкрепа за щетите. До месец ще бъдат изплатени компенсациите.  Той бе придружаван от областният управител Йордан Иванов.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина