АктуалноГласовеИзбориМненияНовини

Слави Трифонов: Това дали ще има правителство е въпрос на Конституция – ВИДЕО

„Продължаваме промяната управлява като ГЕРБ – еднолично. Те са едно и също.“

„Това дали ще има правителство е въпрос на решение, Конституция и т.н. Правителството не е развалено, аз просто съм изтеглил министрите на „Има такъв народ“, това не е разваляне на правителството“, това заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в интервю за Дарик радио, което се излъчваше на живо и от телевизия 7/8.

Трифонов заяви, че единствените хора, с които се е посъветвал, преди да направи своето видеообръщение, с което изтегля партията си от коалицията, са били депутатите от „Има такъв народ“.

В интервюто лидерът на ИТН отново говори за себе си в трето лице:

Слави Трифонов реши повече да не бъде унижавана ИТН“

Тезата на врачката Слави Трифонов е, че тези хора не трябва да се занимават с управление на държава.

По думите му поведението на управляващите е нагло и безотговорно, а работата на Кирил Петков е да управлява държавата, а не да казва, кое е почтено и кое не е.

„Продължаваме промяната управлява като ГЕРБ – еднолично. Те са едно и също.“

Той подчерта, че по време на протестите срещу управлението на ГЕРБ ИТН се е обявявала против авторитаризма, но проблемът е, че Продължаваме промяната приличат на тях като поведение.

„По-малко лошо е да продължа да участвам в тази коалиция, по-лошо е, ако продължа да участвам и тези хора продължават да управляват по начина, по който управляват финансите на държавата и решения толкова важни като това за Северна Македония. Поведението им е нагло и безотговорно.

Неговото мнение е, че „тези хора не стават за управление на държава„.

Имаше и момент, в който Слави Трифонов се провикна силно, с уста на ръката и гледайки нагоре:“Заради Македонияяяя!“, в отговор на пореден въпрос за напускането на управляващата четворна коалиция.

Гледайте в приложеното видеото пълния запис с интервюто на „Има такъв народ“. В студиото са Пинокио, програмният директор на „Дарик радио“ Константин Вълков и Слави Трифонов. 

Бъдете търпеливи заради липсата на „Добър ден!“, дългото начало, трудното за водене интервю, многото предварителни уговорки, опитите за оригиналност с цитати други… и поради факта, че интервюто бе първата възможност от началото на годината, в която Трифонов допуска възможността да му бъдат зададени въпроси и не говори от дивана си или ефира на собствената си медия.  

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

4 коментари

  1. Какви са тия лидери, бе ? Доган движи ДПС задкулисно. Боко Тиквата не е стъпвал в парламента от години и не дава интервюта, учиндолеца никой не го е виждал на живо.

  2. Слави Трифонов не е българин,а османско парвеню,което от десетилетия види война срещу Българските Народна Музика ,Култура и Държавност. Слави Трифонов е педофил,който въвлече стотици невръстни девойки в оргиите на мафията. Слави Трифонов е лъжец,защото негодуванието му срещу това именно негово правителство е всъщност подкрепа за същото. Просто вижда,че никой няма повече да гласува за тия измамници и пренасочва вота пак към същите,но с други координати и шамански заклинания. Слави Трифонов е антибългарин! Оставка за правителството,но и за османският мафиотски лъжец Слави Трифонов!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина