Актуално

Казусът с кучето, вързано в Кючука, е решен

След намесата на полицията, собственикът е прибрал кангала от междублоковото пространство на ул. „Бугариево“

Голямото мъжко куче, порода кангал, което бе вързано със синджир на дърво в междублоково пространство на ул. „Бугариево“ в пловдивския квартал Кючук Париж, вече е прибрано.

Припомняме, че читатели сигнализираха преди два дни в редакцията на Под тепето за Мъж държи кучето си вързано между блокове в Кючука – ВИДЕО. Собственикът отказваше да прибере домашния си любимец и заплашваше да го убие, ако съкварталците продължат да го карaт да премести четириногото. Съседите търсеха съдействие от полицията, след като от фондация „4 лапи“ получили отказ.

Началникът Първо Районно управление на полицията в Пловдив – главен инспектор Асен Солаков, съобщи за Под тепето, че при тях не са постъпвали сигнали за този случай. Униформените са се самосезирали от публикацията ни и още същия ден са извършили проверка на място, заедно с експерт от отдел „Екология“ на районното кметство в Южен.

Кучето е било вързано на указаното място. Собственикът е установен и му е връчен протокол с предписания да прибере животното и да полага адекватни грижи за него.

При повторна проверка тази сутрин е установено, че предписанията са изпълнени, увериха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина