АктуалноКриминалеНовиниТемида

Катаджии заловиха мигранти след преследване

Пътни полицаи гонили групата през полето и по магистралата до Пловдив

Минути преди 12 часа по обяд днес служители на Сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Пловдив забелязали на 123 км на автомагистрала „Тракия“, в посока гр. София, паркиран лек автомобил „Фолксваген Туаран“ в крайпътна отбивка.

По време на извършената проверка от предна дясна седалка слиза мъж, който прилича на бежанец и тръгва да бяга през полето. Междувременно шофьорът също тръгнал да бяга през магистралата, прескачайки мантинелата и насрещното платно. Още трима бежанци излезли от автомобила и започнали да бягат през полето.

Полицейските служители успели, след кратко преследване, да заловят лицата и установили, че в автомобила се возят седем мъже, на видима възраст между 25 и 40 години, определящи се като марокански граждани. Автомобилът бил управляван от Ц. Д., на 39 г., български гражданин, криминално проявен, който е оказал съпротива при задържането му и понастоящем е арестуван за 24 часа.

За случая е бил уведомен дежурен прокурор. Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив. Наблюдава се досъдебно производство за подпомагане на чужденци незаконно да преминат през страната чрез използване на моторно превозно средство  – престъпление по чл. 281, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Снимката е илюстративна/архив

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина