АктуалноГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовини

Как да излезем от изборния капан?

Евродепутатът Радан Кънев, бившият председател на парламента и водач на листата на коалиция Продължаваме промяната- Демократична България Никола Минчев и вторият в нея Йордан Иванов, гостуваха днес във видеоподкаста „В Капана“ на Под тепето.

Тримата дадоха своята рецепта как страната да излезе от изборния капан, в който е изпаднала страната от сърцето на квартала на творческите индустрии в разговор с Ивайло Дернев.

“ Трябва ни не управление, което просто предлага стабилност, а смелост, за да се започнат тези тежки реформи, които в продължение на години отлагахме. Това са съдебна реформа, административна реформа, тежки мерки в икономически план“, заяви водачът на листата на ПП-ДБ Никола Минчев.

“ Може да се струва малко на някои хора, но първата стъпка към решаване на политическата криза е направена- да излезеш от изолационисткия политическия си комфорт в името на голямо обединение, защото гледаме към една обща цел. Втората стъпка е вотът на гражданите на 2-ри април. Ясно е, че ще бием ГЕРБ, но е без значение с колко ще ги победим. Днес ГЕРБ чертаят червени линии, не ние“, каза вторият в листата Йордан Иванов.

“ Нека българските граждани да зададат посоката, като идат да гласуват. След това ние политиците трябва да си свършим работата. И ще я свършим, аз съм убеден,“ коментира евродепутатът Радан Кънев.

„Убеден съм, че ако се обърнем към миналото, не можем да постигнем нищо в бъдещето. Трябва много съществена промяна в манталитета и практиката в българската политика изобщо“, добави евродепутатът.

„Пожелавам си на 3 април да си кажем Ето сега започва трудното!. Защото една убедителна победа започва едно дългогодишно усилие за промяна, което е изцеждащо за участниците в него, но е полезно за обществото“, пожела Радан Кънев.

Вижте и чуйте във видеото какво казаха тримата за вота на 2 април, очакванията, предстоящите през септември местни избори и намеренията на коалицията за тях:

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина