АктуалноГрадътЗабравеният градЗелен градИзбор на редактораКварталиМненияНовиниОбщина Пловдив

Изоставеният Пловдив: Потресаваща мръсотия на „Марица Север“

Почти седмица ОП „Градини и паркове“ не е чистило зелената зона край коритото на реката. „Работи ли въобще това предприятие“, питат се кършиакалии

„Потресаваща мръсотия. Гледката на камари с всякаква смет е от едно от най-красивите места в града- зеленият пояс над северния бряг на река Марица. Обидно е за град като Пловдив. Обидно е за мен като данъкоплатец и жител на един от най-скъпите квартали в прекрасния ни град“, пише в сигнал до Под тепето собственичка на апартамент на бул. „Марица Север“, която всеки ден се разхожда в зелената зона край Марица и гледа осеяният с боклуци пейзаж дори от терасата си.

Дамата твърди, че вече седмици паркът не е чистен от общинското предприятие, което би следвало да го поддържа- „Градини и паркове“. Екипи на ОП-то не са минавали през района дори след бурните ветрове в началото на седмицата, които навяха множество боклуци в зелената зона. Кошчетата преливат, а гражданите няма къде да изхвърлят отпадъците си. Майки с деца буквално стъпват върху хартии, кашони, пластмасови опаковки и кенчета от бира и безалкохолно. Мръсотията наистина е потресаваща.

„На какво прилича това? На гледка от европейски град ли? Защо плащаме данъци? Работи ли въобще това общинско предприятие „Градини и паркове“?“, питат кършиакалии.

Отговорът като че ли идва от самите снимки, които казват всичко.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

  1. Навсякъде е така ,между блокове и тротоари по един от големите булеварди България ,ужасна мръсотия и то от доста време,да не говорим за кварЗахарна фабрика,кочина…..

  2. Навсякъде е така в район Северен – идват да чистят само след сигнал….искам да знам ,кой може да махне тоя некадърник от директорският пост?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина